Så här installerar du Microsoft Visual Studio-kod på Raspberry Pi

0 Shares

Om du inte är bekant är Visual Studio Code (VS Code) en öppen källkod C-utvecklingsmiljö från Microsoft. Den är tillgänglig för Windows, macOS och x64 Linux, och nu kan du också köra den på Raspberry Pi.

Verktyget stöder textredigering, fullständig webbutveckling (med JavaScript, TypeScript och Node.js) och git-källkodskontroll. Den stöder också tillägg (även om inte alla), så att du kan utöka dess möjligheter ytterligare.

SE ÄVEN:

VS-kod är tillgänglig för Debian Linux på x64, och det finns också byggnader för ARM och ARM64 som kan köras på Raspberry Pi OS. (Om du har en ny $ 4 Raspberry Pi Pico kommer du att vara glad att veta att VS-koden är installerad som en del av installationen från den officiella Komma igång-guiden.)

Eftersom det är en del av Raspberry Pi OS apt-paketen är det väldigt enkelt att installera Visual Studio-kod på din Pi. Starta bara Terminal och kör följande kommandon:

sudo apt update 
sudo apt install code -y

När du väl har installerat kan du köra VS-kod från mappen Programmering i Pi-menyn (se skärmdumpen högst upp).

Förklara vad som är så bra med möjligheten att installera Visual Studio-kod på en Raspberry Pi, förklarar Microsofts Jim Bennett att “Det finns redan några fantastiska redaktörer, men ingenting av VS-kodens kaliber. Jag kan ta min $ 35-dator, anslut den till en tangentbord och mus, anslut en bildskärm och en TV och kod på ett stort antal språk från samma plats. “

0 Shares