Så här installerar du Microsoft Windows Essentials-verktyg – inklusive Movie Maker – på Windows 10

0 Shares

Windows Essentials (även kallat Windows Live Essentials) var en serie skrivbordsapplikationer som inkluderade olika Microsoft-program, som Messenger, Mail, Movie Maker, Photo Gallery, Writer och OneDrive.

Den senaste versionen av sviten släpptes 2012, med den slutliga uppdateringen 2014, och nådde supportens slut den 10 januari 2017. Microsoft tog bort paketet från sin webbplats förra året, och medan det officiellt inte längre är tillgängligt för nedladdning, du kan fortfarande få det – om du vet hur. Och de goda nyheterna är att verktyg som Movie Maker fungerar bra på Windows 10.

SE ÄVEN:

På Microsofts Windows Essentials-sida påpekar programvarugiganten hjälpsamt att:

Alla webbplatser som erbjuder gratis nedladdning av Windows Movie Maker erbjuder inte sanktionerade Microsoft-produkter. Var försiktig eftersom dessa produkter kan innehålla virus eller dolda kostnader.

Detta är en giltig punkt, men du kan ladda ner Microsoft Windows Live Essentials 2012 från internetarkivet, vilket är en mycket säker källa.

Sviten innehåller:

Det kräver att du kör Windows 7 eller senare, och som du kan förvänta dig av en svit som inte har uppdaterats på fyra år, fungerar vissa program – särskilt Messenger – inte längre. Movie Maker och Windows Photo Viewer körs dock utan problem på Microsofts senaste operativsystem.

Du kan ladda ner sviten från internetarkivet här. Det är en 131 MB-fil, och du kan välja att ladda ner den direkt från webbplatsen (långsam) eller som en torrentfil (mycket snabbare).

Medan alternativet att installera alla Windows Essentials var det rekommenderade valet redan 2012, vill du välja “Välj de program du vill installera” nu och bara välja de verktyg som krävs.

Naturligtvis är det ingen bra idé att köra gammal programvara som inte stöds, men om du är desperat efter ett av dessa program är det här det säkraste sättet att få det.

Notera: Om det uppstår ett fel under installationen kommer du antagligen att det har installerats ändå. Om inte, se till att du kör engelska (USA) som standardspråk.

Bildkredit: Spektral-design / Shutterstock

0 Shares