Så här installerar du Windows 10 Creators Update på din Mac

0 Shares

MacBook Pro

Om du försöker utföra en ren installation av Windows 10 Creators Update på din Mac med Boot Camp Assistant kommer du snabbt att upptäcka att det inte är möjligt. Som Microsoft noterar kommer du att få ett stoppfel med koden 0xc000000f i winload.efi.

Microsoft har inte gjort det klart varför detta problem uppstår, men det betyder inte att du inte kan installera Creators Update. Om du är angelägen om att få den senaste versionen av Windows installerad på din Mac, här är vad du behöver göra.

Nyckeln till framgång är att först installera Windows 10 Anniversary Update och sedan uppgradera till Creators Update. Du måste ladda ner Windows 10 Anniversary Update ISO från Microsoft och följ sedan instruktionerna i Boot Camp Assistant för att installera programvaran.

Du kan sedan antingen vänta tills Creators Update erbjuds dig, eller utlösa uppgraderingen manuellt genom att besöka webbplatsen Windows 10 och använda alternativet Uppdatera nu.

Om du redan har försökt och misslyckats med att utföra en ren installation av Creators Update, kommer du dock att upptäcka att även denna metod misslyckas. För att fortsätta måste du ta bort Windows-partitionen som skapades och börja från grunden, som Apple förklarar:

    Håll ned strömbrytaren på din Mac tills den stängs av. Slå på din Mac och håll omedelbart ned Alternativ-tangenten. Släpp alternativtangenten när du ser Startup Manager-fönstret. Välj din Mac-startdisk, klicka sedan på pilen eller tryck på Retur. Logga in på macOS och öppna Boot Camp Assistant från Utilities-mappen i din applikationsmapp. Klicka på Återställ för att ta bort Windows-partitionen och återställa disken till en enda volym. När du ser ett meddelande om att Windows-partitionen har tagits bort klickar du på Avsluta.

Du kan sedan installera Windows 10 Anniversary Update och uppgradera till Creators Update.

Apple säger att de arbetar med Microsoft för att lösa detta problem.

0 Shares