Så här installerar du Windows 10 maj 2021-uppdateringen (21H1) just nu

0 Shares

Windows 10 maj 2021-uppdateringen är här! Microsoft har börjat lansera uppdateringen via sitt Windows Update-verktyg, plus gjort den senaste Windows 10 ISO tillgänglig för nedladdning för systembyggare och de som vill dra nytta av uppdateringen för att installera om en ren, orörd version av operativsystemet.

Vad är nytt i maj 2021-uppdateringen, kodnamnet Windows 10, version 21H1? Det är inte lika viktigt som tidigare våruppdateringar, vilket framhävs av hur snabbt det installeras på de som uppdateras från antingen förra årets 2004- eller 20H2-uppdateringar.

SE ÄVEN: Spara över 50% på en Windows 10 OEM-licens – uppgradera din dator idag!

Faktum är att det bara finns tre ändringar som markeras av Microsoft. Den första är rubriklöfte om förbättrad prestanda när du arbetar på distans – en tunt slöjd nick till tillväxten i hemmet och fjärrarbete under pandemin. Detta har uppnåtts genom att justera Windows Management Instrumentation (WMI) via Group Policy Service (GPSVC) för att bättre stödja fjärrarbetsscenarier.

Dessutom kommer de som ansluter en extern Windows Hello-kompatibel kamera att Windows 10 nu är standard till den modellen över vilken inbyggd kamera som helst tack vare att Windows Hello nu kan stödja flera kameror. Slutligen finns det också ett löfte om förbättrad prestanda som öppnar otillförlitliga Word-, Excel- eller PowerPoint-dokument när man förlitar sig på Windows Defender. Verktygets Application Guard bör ta mindre tid att skanna dokument av säkerhetshänsyn.

Håll utkik efter uppdateringen i maj 2021 i Windows Update – känd som version 21H1 för sina vänner

Det enklaste sättet att installera 21H1-uppdateringen är via Windows Update. Gå till ‘Start> Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Update’ och leta efter prompten (se skärmdump ovan). Klicka på “Ladda ner och installera” och uppdateringen installeras inom några minuter. Till skillnad från andra större uppdateringar finns det ingen guide efter installationen att navigera – uppdateringen bokstavligen installeras som en vanlig månadsuppdatering. Var inte för besviken – rykten antyder att Windows 10 håller på att få en enorm ansiktslyftning när 21H2 rullar ut senare i år.

Uppdateringen visas kanske inte ännu på alla datorer – vänta några dagar eller konsultera hälsowebbplatsen för Windows för information om kompatibilitetsproblem som kan blockera uppdateringen på din dator. Webbplatsen är också platsen att besöka för att granska alla kända problem med uppdateringen – du kan till exempel uppleva ett högt ljud när du använder 5.1-ljud med vissa inställningar. Lösningar inkluderar streaming i en annan app eller inaktivera rumsligt ljud.

Alternativt kan du bestämma att det nu är den perfekta tiden att utföra en ren ominstallation av Windows, i vilket fall ladda ner ISO-filen för att skapa startbart media (DVD eller flash-enhet) och starta sedan om för att torka av hårddisken och börja om. Du behöver inte att vi ska påminna dig om att säkerhetskopiera först – ta en felsäker enhetsbild med ett verktyg som Macrium Reflect Free om inget annat.

Funderar du på att byta till Windows 10 eller behöver en ny licens för din PC, Mac eller virtuella maskin? Kolla in våra erbjudanden som är bättre än halva priset på Windows 10 OEM-licenser nedan och ta reda på mer om erbjudandena här.

0 Shares