Så här kontrollerar du batteristatus för Bluetooth-enheter på Windows 10

0 Shares

Tack vare Bluetooth-teknik kan människor ansluta flera enheter till sin Windows 10-dator trådlöst. Du kan använda den för att överföra dina filer eller för att hantera elektroniska enheter, inklusive trådlösa headset, spelkonsoler och andra kringutrustning. Medan Bluetooth har vissa begränsningar, som lägre bandbredd än Wi-Fi och ett kortare räckvidd, kan det fortfarande ge en pålitlig anslutning mellan dina enheter.

Nu, om du använder Bluetooth-enheter som ett tangentbord, en penna, en mus eller ett headset, måste du troligen veta om deras batterinivåer fortfarande är tillräckliga. Om du har installerat Windows 10 version 1809 – även kallad uppdateringen oktober 2018 – kommer du att kunna kontrollera dina Bluetooth-kringutrustningers batterinivåer med appen Inställningar. Tänk på att du bara kan göra detta om din enhet stöder funktionen.

I det här inlägget lär vi dig hur du kontrollerar en Bluetooth-enhets batterinivå i Windows 10. Se till att Windows 10 version 1809 är installerad på din dator. När du har gjort det kan du gå vidare till stegen nedan.

Så här kontrollerar du en Bluetooth-enhetens batterinivå i Windows 10

    Starta appen Inställningar genom att trycka på Windows-tangenten + I på tangentbordet. Välj Enheter. Gå till menyn till vänster och klicka sedan på Bluetooth och andra enheter. Gå nu till höger ruta och gå till musen, tangentbordet och pennan. Välj din Bluetooth-enhet. När du har gjort det borde du se en indikator för procentandel av batteriet bredvid din enhet.

Om du har följt stegen ovan men ändå inte ser någon batteriindikator betyder det att du inte kör den senaste versionen av Windows 10. Det är också möjligt att din Bluetooth-enhet inte erbjuder support för den här funktionen.

Proffstips: För att säkerställa att dina Bluetooth-enheter är förberedda för den här funktionen rekommenderar vi att du uppdaterar deras drivrutiner. Det fantastiska med att utföra denna underhållsprocedur är att det också löser ett brett spektrum av PC-prestandaproblem. När det gäller att uppdatera dina drivrutiner har du tre alternativ:

Åtkomst till Enhetshanteraren Besöker tillverkarens webbplats för att ladda ner drivrutinerna med Auslogics Driver Updater

Åtkomst till Enhetshanteraren

    Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows-tangenten + R på tangentbordet. När dialogrutan Kör är klar skriver du devmgmt.msc

    Öppna Enhetshanteraren genom att klicka på OK. Utöka innehållet i Bluetooth-kategorin. Högerklicka på din Bluetooth-enhet och välj sedan Uppdatera drivrutin bland alternativen. Se till att du upprepar detta steg på varje Bluetooth-kringutrustning du använder.

Besök tillverkarens webbplats för att ladda ner drivrutinerna

Det är sant att det bara tar några få klick för att uppdatera dina drivrutiner med Enhetshanteraren. Denna metod kan dock vara opålitlig eftersom den kan sakna den senaste versionen av drivrutinerna. Så du kan fortfarande sluta besöka tillverkarens webbplats för att ladda ner och installera rätt drivrutinsversioner. Du måste dock vara försiktig när du använder den här metoden. Tänk på att installation av en inkompatibel drivrutin kommer att orsaka systeminstabilitetsproblem.

Använda Auslogics Driver Updater

Alternativt kan du använda Auslogics Driver Updater. När du väl har installerat det här verktyget är allt du behöver göra att klicka på en knapp så uppdateras alla dina drivrutiner automatiskt. Auslogics Driver Updater kommer att leta efter de senaste, tillverkarens rekommenderade drivrutinerna för din dator.

Vad tycker du om den nya funktionen Bluetooth-batterinivå?

Vi skulle gärna höra dina tankar. Gå med i diskussionen nedan.

Fotokredit: airdone / Shutterstock

Eunice Samson är frilansskribent. Denna artikel beställdes av Auslogics och publicerades på nytt med vänligt tillstånd. Auslogics grundades 2008 i Sydney, Australien och har blivit en branschledande tillverkare av programvara för datorunderhåll och optimering för Microsoft Windows. Följ företaget på Facebook och YouTube.

0 Shares