Så här kör du Android på din iPhone just nu

0 Shares

Android och iOS är båda fantastiska mobila operativsystem, men Apples hårdvara anses av många vara oöverträffad. Och så har det i många år varit drömmen för många att köra Android på en iPhone. Uppenbarligen är detta inte alla – jag antar att majoriteten av iPhone-ägare aldrig skulle vilja använda sin värdefulla enhet med ett Google-tillverkat operativsystem. Sedan kör många av dem Chrome, Google Maps, Gmail och YouTube-appar på sin iPhone, så kanske inte sökjättens mobila operativsystem trots allt skulle ses på.

Tja, oavsett din känsla för ämnet, kärnan är, du kan nu köra Android på din iPhone – så länge du har en kompatibel modell som är. I själva verket kan du till och med kunna köra Android på en iPod Touch. Bäst av allt, det här är inte någon gammal version av Googles mobila operativsystem, utan den senaste och bästa Android 10! Allt tack vare ett nytt hack som heter “Project Sandcastle” av Corellium – ett företag som Apple redan stämmer. Och du borde tro att Steve Jobs (RIP) rullar i sin grav.

“Där sandlådor sätter gränser och gränser ger sandslott en möjlighet att skapa något nytt från din fantasis obegränsade gränser. Projekt Sandslott handlar om att bygga något nytt på din hårdvarukisel. IPhone begränsar användarna att arbeta inuti en sandlåda. Men när du köper en iPhone, du äger iPhone-hårdvaran, säger Project Sandcastle-utvecklarna.

Devs säger vidare, “Android för iPhone ger dig friheten att köra ett annat operativsystem på den hårdvaran. Android för iPhone har många spännande praktiska applikationer, från kriminalteknisk forskning till dubbla startande kortvariga enheter för att bekämpa e-avfall. Vårt Målet har alltid varit att driva mobilforskning framåt, och vi är glada att se vad utvecklarsamhället bygger från denna grund. Android för iPhone är i beta och har bara haft begränsad testning. Eventuell påverkan på batteri, prestanda eller andra komponenter är okänd. Även om APFS har experimentellt skrivstöd, är det för närvarande skrivskyddat för din säkerhet. “

Finns det en fångst? Ungefär. Från och med idag fungerar det bara på iPhone 7, iPhone 7 Plus och i mindre utsträckning iPod Touch 7G. Med det sagt, framsteg är görs på andra iPhone-modeller också. Du kan se ett diagram här som visar vad som inte stöds. Tänk på att även om din enhet stöds är den fortfarande i beta och kommer att vara buggy. Om du är beroende av din telefon för nödsituationer, bör du undvika detta som pesten. Helst bör detta endast användas av personer med sekundära iPhone-enheter som enbart kan användas för att tinka.

Så, hur ska du köra Android på din iPhone 7 eller 7 Plus? Du kan börja din resa genom att ladda ner zip-filen här och läsa den README-fil som den innehåller. Källkoden kan ses på GitHub här.

Bildkredit: Dean Drobot / Shutterstock

0 Shares