Så här låser du upp dolda Windows 10-funktioner – inklusive den helt nya Start-menyn

0 Shares

För två veckor sedan började Microsoft rulla ut en uppdaterad Start-meny och en personlig aktivitetsfält för Windows 10 Insiders på Dev Channel. Den nya menyn, som tar bort de enfärgade bakplattorna bakom logotyperna och lägger till en genomskinlig bakgrund till brickorna, kommer som en del av Build 20161 men är inte tillgänglig för alla. Vi har redan visat dig ett sätt att tvinga Windows 10 att visa den här menyn, men om du känner dig äventyrlig har vi en andra, kraftfullare metod som du kan följa.

Microsoft använder ett system som heter Feature Control för att dölja nya och oavslutade funktioner för användare – inklusive den nya Start-menyn – men det är möjligt att hitta och aktivera dessa, vilket ger dig chansen att testa dem före någon annan.

SE ÄVEN:

Mach2 är ett gratis kommandoradsverktyg från Rafael Rivera som låter dig aktivera alla dolda objekt som intresserar dig. Den har funnits i ett par år, men som BleepingComputer påpekar kan den nu användas för att låsa upp funktioner som är undanstoppade i de senaste Insider-byggnaderna.

Det är värt att påpeka att aktivera utvecklingsfunktioner som inte är redo för bästa tid kan orsaka problem, så vi rekommenderar att du bara gör detta på en reservdator eller i en virtuell maskin som skapats med hjälp av VirtualBox.

Rivera är värd för ett GitHub-arkiv som innehåller en lista över nya funktioner som finns i Insider-builds. Du kan bläddra i listan här. Objekt markerade i grönt är nya funktioner som hittades i den senaste versionen.

Eftersom de är utvecklingsfunktioner har de inte de mest beskrivande namnen, så det är inte alltid uppenbart vad de gör utan att aktivera dem – vilket kan vara riskabelt.

Bredvid posterna finns ID-nummer, och det är vad Mach2 använder för att aktivera en funktion. ID för ThemeAwareAndFluentTiles – som är den nya temamedvetna Start-menyn – är 23615618.

För att aktivera menyn, se till att du kör Insider Build 20161 (eller nyare), vilket är när funktionen introducerades, och ladda ner och extrahera Mach2 zip-filen till en mapp på din dator. Typ Springa i sökrutan, tryck på enter och skriv sedan in CMD, håll ned Skift + Ctrl och tryck Enter för att öppna en kommandotolk med administratörsbehörighet.

Använd cd-kommandot och navigera dit du sparade Mach2 och skriv sedan mach2.exe -hjälp för att läsa programmets kommandon.

För att aktivera menyn, skriv mach2 aktivera 25175482 och tryck enter.

Om kommandot accepterades ser du ett OK-meddelande.

Vissa funktioner kräver en omstart för att visas korrekt, medan andra kommer att åtgärdas omedelbart.

Två andra funktioner som är värda att aktivera i Build 20161 är tillägget av öppna Edge-webbläsarflikar i Alt + Tab-menyn (LivePreviewForTabs: 25478404) och en ny About-sida (System Control Panel Redirect (RedirectSystemControlPanel: 25175482),

För att ta bort en funktion, upprepa processen men ersätt aktivera med inaktivera. Om du inte kan komma ihåg vilka funktioner du har aktiverat, skriv mach2 display.

Mach2 är ett praktiskt verktyg för att tvinga Windows 10 att betjäna nya funktioner som Insiders har uteslutits från som en del av A / B-testning, eller som företaget tycker är inte riktigt redo att ses utanför Microsoft. Håll koll på vår nya byggtäckning för att se vilka nya funktioner som utvecklas, och om du inte ser den funktionen när du uppdaterar till den senaste versionen, kolla Riveras lista för det ID du behöver för att aktivera den.

Bildkredit: icsnaps / Shutterstock

0 Shares