Så här ökar du din integritet och tar bort oönskade funktioner från Windows 10

0 Shares

Windows 10 levereras med många funktioner som du kanske inte behöver eller vill ha. Dessa inkluderar Cortana, Bing i Windows Search och Game Bar. Dessutom spionerar Microsofts operativsystem på dig på ett antal sätt.

Tack och lov blev det mycket lättare att inaktivera oönskade funktioner och låsa din integritet.

Spydish, från utvecklaren bakom Debotnet och SharpApp, kör en kontroll mot de viktigaste Windows-integritetspolicyerna och låter dig tillämpa eller återställa någon av dem.

Dessa inkluderar inaktivera telemetri, Wi-Fi Sense, platsspårning, tidslinjehistorik och mer.

Du kan helt enkelt acceptera de rekommenderade alternativen eller kontrollera andra alternativ i sidofältet för att inaktivera ytterligare funktioner.

Även om det finns andra liknande verktyg, varav många erbjuder mer avancerad funktionalitet, är Spydish utformad för att göra livet så enkelt som möjligt. Det kräver ingen installation, du kör bara det med administrativa behörigheter, klicka på knappen Analysera och bestäm sedan vilken åtgärd du ska vidta. Att tillämpa policyer aktiverar dem, medan återställning av policyer ändrar dem till standardläget, vilket vanligtvis är “inte konfigurerat”.

Spydish var tänkt som ett privat projekt, men utvecklaren har valt att släppa denna betaversion för alla och söker feedback på den via webbplatsen.

Du kan ladda ner programvaran direkt från GitHub.

Fotokredit: Alberto Garcia Guillen / Shutterstock

0 Shares