Så här rensar du dokument och data på iPhone

0 Shares

Det har varit en av de vanligaste frågorna om iPhone-lagring att “Hur rensas dokument och data när lagringen blir full?”. Rensa dokument och data är en förvirrande uppgift och du måste förstå vilken typ av data du behöver rensa för att återfå din iPhone-hastighet och flyt. För det mesta söker människor efter dokument och data iPhone, här är lösningen för alla dina frågor. Ja den här artikeln handlar om dokument och data iPhone.Så här rensar du dokument och data på iPhone

Det finns olika typer av data som använder telefonens lagring (den här typen av data saktar ner din telefon) som cache, kakor och diverse data från iCloud. Denna typ av data kommer från olika resurser som en tredjepartsapp, restfiler av borttagna appar, data lagrad av safari och cache som lagras av Youtube.

Här har vi listat de verifierade metoderna med vilka du kan rensa dokument och data på iPhone

Hur man rensar dokument och data iPhone

Innan du går igenom metoderna går du till inställningarna på din telefon och ser vilken app som tar mer lagringsutrymme, det kan hjälpa dig när du rensar utrymmet.

Rensa utrymme från Apps-dokument och data på iPhone

(a) När du har kontrollerat din lagringsförbrukning av appar, laddar du bort de oanvända apparna och installerar dem igen genom att behålla den viktiga informationen och funktionen i appen och ytterligare data kommer att tas bort från din telefon.

(b) Ta bort och installera om appar manuellt

Om data som lagras av apparna inte krävs kan du ta bort appen och installera om den, den här metoden tar bort tillhörande data för appen i telefonen och frigör mycket utrymme.

  Gå till kategorin Allmänt i Inställningar.Så här rensar du dokument och data på iPhoneTryck på alternativet Lagring och iCloud-användning. Välj alternativet Hantera lagring under avsnittet Lagring.Så här rensar du dokument och data på iPhone
  Välj appen du vill ta bort.Så här rensar du dokument och data på iPhone
  Tryck på Ta bort app och bekräfta.Så här rensar du dokument och data på iPhone
  Installera om appen.

2. Ta bort multimedia-cachefiler

Alla inköp av din iTunes faller under mediekategorin. Det kan kategoriseras under Audio / video-delen av din lagring men en del av det går i dokument och data på iPhone i form av miniatyrer och cache. Du kan rensa en del av utrymmet genom att radera din musik, oroa dig inte om iTunes-inköp synkroniseras med din dator, du kan senare återställa dem.

3.Stänga av Photo Stream

Alternativet Photo Stream på iPhone laddar automatiskt upp ditt nya foto och synkroniserar dem med alla dina enheter via iCloud. Om du stänger av den här funktionen sparar du lite utrymme.

  Gå till Inställningar.Så här rensar du dokument och data på iPhone
  Klicka på profilen.Så här rensar du dokument och data på iPhone
  Välj iCloud.Så här rensar du dokument och data på iPhone
  Välj foton.Så här rensar du dokument och data på iPhone
  Stäng av strömbrytaren precis bredvid My Photo Stream.Så här rensar du dokument och data på iPhone

4. Ta bort data från specifika applikationer från iCloud

Om du tar bort data från någon specifik app från din iCloud kan det hjälpa dig att bli av med oönskade överflödiga data och dokument.

Med den här metoden kan du bli av med cachefilen för vissa appar från iCloud.

  Gå till appen Inställningar på din iOS-enhet.Så här rensar du dokument och data på iPhone
  Klicka på din profilbild. Välj iCloud.Så här rensar du dokument och data på iPhone
  Klicka på Hantera lagring.Så här rensar du dokument och data på iPhone
  Välj önskad app. Tryck på Ta bort dokument och data på iPhone.Så här rensar du dokument och data på iPhone
  Välj Radera för att bekräfta.

5.Låt endast ett fåtal utvalda appar lagra sina data på iCloud

Om du begränsar datalagring av appdata på iCloud kommer det att spara tid i framtiden från att städa upp dokument och data på iphone. Denna metod kan vara till stor nytta eftersom den minskar din cache-mängd som ökar genom iCloud-synkronisering av enheter. Följ följande procedur för att göra det

  Gå till Inställningar.Så här rensar du dokument och data på iPhone
  Öppna din profil. Välj iCloud.Så här rensar du dokument och data på iPhone
  Stäng av strömbrytaren för appen vars data du inte vill spara i iCloud.

Det finns några fler sätt på vilka du kan få mer extra utrymme, du kan rensa onödiga foton, videor, meddelanden och du kan också ta bort gamla e-postmeddelanden och bilagor. Ju mer din iPhone-lagring kommer att vara gratis desto smidigare så rengör dina dokument och data regelbundet på iPhone-lagring.

Slutord

Slutligen vill jag tacka er alla för att besöka den här webbplatsen. Fortsätt besöka här för fler artiklar. Jag hoppas att du gillade vår artikel om “Dokument och data iPhone” eller “Dokument och data på iPhone”. Dela den här artikeln på dina sociala nätverkssajter med din familj och vänner. Med detta slutar den här artikeln här, hejdå.

0 Shares