Så här säkerhetskopierar du din dator till molnet med OneDrive-mappskydd

0 Shares

Tidigare endast tillgängligt för OneDrive för företag-användare, Microsoft lanserar nu OneDrive-mappskydd för alla.

Även kallat “känd mappflyttning” – och snarare kopiering av appen Backup och synkronisering från Google – gör OneDrive mappskydd det möjligt att säkerhetskopiera dina viktiga filer och mappar till molnet. Så här kommer du igång.

Som standard kan den nya funktionen användas för att säkerhetskopiera dokument, bilder och skrivbordsmappar, men det betyder inte nödvändigtvis att allt i dessa mappar säkerhetskopieras. Som Microsoft förklarar i en supportartikel kan Outlook-databasfiler (.pst) och OneNote-filer som inte redan är lagrade i OneDrive (.one, .onepkg, .onetoc, .onetoc2) inte inkluderas och filer med mycket långt söknamn kommer också att uteslutas.

Du kanske upptäcker att du uppmanas att börja använda mappskydd, men om inte kan du ställa in det manuellt.

    Öppna OneDrive-inställningar via systemfältets ikon och flytta till Automatisk sparning flik Klicka på Uppdatera mappar knappar Välj vilka mappar du vill säkerhetskopiera och var – som endast lokalt eller säkerhetskopieras till molnet. OK

Microsoft förklarar:

När filerna är synkroniserade med OneDrive är de skyddade och du kan komma åt dem var som helst i dokument, skrivbord eller bilder. När du skyddar din skrivbordsmapp strövar objekten på skrivbordet med dig till dina andra datorer där du kör OneDrive.

Funktionen rullar ut för användare den här veckan, så det är möjligt att du kanske inte ser den omedelbart; men oroa dig inte … det är på väg!

0 Shares