Så här ser OnePlus TV Q1 och Q1 Pro ut [Exclusive Images]

0 Shares

OnePlus har äntligen bekräftat att OnePlus TV Q1 och Q1 Pro debuterar den 26 september tillsammans med OnePlus 7T-serien. Och nu när det fortfarande är ett par dagar att vänta, här är vår exklusiva första titt på OnePlus-TV-apparaterna.

OnePlus TV: Design & portar

OnePlus TV Q1 Pro

Som tydligt kommer OnePlus TV Q1 att erbjuda en snygg designprofil med mycket smala ramar på sidorna och toppen. Det kommer att finnas en tjock bottenram som kommer att ha ett silverfärgat OnePlus-märke. Och bortsett från den svartfärgade TV-apparaten kommer företaget också att erbjuda ett bågformat bordsstativ med matt silverfinish.

Bland anslutningsfunktionerna får OnePlus TV totalt tre HDMI-portar, 2 USB-portar, en RJ45 Ethernet-port, följt av Bluetooth 5.0 och dual-band Wifi 802.11ac.

Tillsammans med TV: n kommer OnePlus också att lansera en Soundbar.

OnePlus TV: Specifikationer och funktioner

OnePlus TV Q1 kommer med en 55-tums QLED-skärm med 4K UHD-upplösning på 3840 x 2160 pixlar och bildförhållandet 16: 9. Vidare kommer panelen att skryta med stöd för HDR10, Dolby Vision och Dolby Digital, följt av en uppdateringsfrekvens på 100Hz och upp till 90 lokala dimningszoner. Det kommer också att hysa en Gamma Color Magic-processor, spionerad för att erbjuda bredare färgskala och förstklassig bildkvalitet.

När det gäller hårdvaran kommer enheten att drivas av MediaTek MT5670-chipset som kör en Mali G51 GPU, 2,5 GB RAM och 16 GB intern lagring. För ljud kommer det att finnas totalt åtta inbyggda högtalare med en kombinerad effekt på 50W. Dessutom stöder det också Dolby Atmos för att ge en uppslukande surroundljudupplevelse.

På programvarans front kommer OnePlus TV att använda en mycket optimerad version av Googles Android TV-plattform, kallad Oxygen OS. Där får du alternativ för Netflix, Amazon Prime Video, Amazon Music och en inbyggd Chromecast-funktion.

OnePlus TV

Under tiden visar den nyligen retade bilden av TV: ns fjärrkontroll aluminiumbyggnad med en USB Type-C-port längst ner. Det finns en riktningsknapp högst upp för navigering, följt av en knapp med OnePlus-logotyp och en Google Assistant-knapp som antyder direkt tillgång till röstassistenten. Dessutom finns det en menyknapp till vänster och en bak- och hemknapp ges i en enda modul till höger. Fjärrkontrollen får också en tom knapp som sägs vara anpassningsbar av användaren.

OnePlus kommer sannolikt att avslöja ytterligare detaljer om OnePlus TV Q1 och Q1 Pro när vi går vidare till företagets officiella tillkännagivande. Evenemanget är planerat till 26 september kl 19.00 Indira Gandhi Arena i Nya Delhi. Förresten, vilket pris förväntar du dig att det kommer för? Låt oss veta i kommentarerna nedan. Håll dig uppdaterad för ytterligare uppdateringar.

0 Shares