Så här skapar du en startbar macOS 10.13 High Sierra USB-enhet

0 Shares

macbook_highsierra_hero_desktop

Det finns tillfällen när du kanske inte vill använda App Store eller återställningsläget för att installera macOS 10.13 High Sierra på din Mac. Så Apple ger dig möjlighet att skapa en startbar USB-enhet. Du kan använda den när som helst och var som helst för att snabbt få operativsystemet att köras på vilken kompatibel Mac som helst. En internetanslutning krävs inte ens eftersom allt du behöver redan finns på enheten.

Det är väldigt enkelt att skapa en startbar MacOS 10.13 High Sierra USB-enhet. Allt du behöver är en Mac, eftersom verktygen som tillhandahålls för processen endast finns på OS X och macOS och en USB-enhet med en kapacitet på 8 GB eller mer. Jag kommer också att förklara hur man använder ett dedikerat tredjepartsverktyg, om du bestämmer dig för att detta alternativ passar dig bättre.

Se även:

Men först måste du ladda ner installationsfilen från App Store. Använd den här länken för att ta dig direkt till dess målsida, eller sök efter den manuellt i App Store-appen. När nedladdningen är klar, Installera macOS High Sierra kommer att finnas tillgänglig i din applikationsmapp. En installationsguide borde ha dykt upp nu – du kan stänga den.

Du bör också säkerhetskopiera innehållet på USB-enheten som du använder för processen, eftersom allt som är lagrat på den kommer att tas bort. Och, naturligtvis, se till att du läser instruktionerna noggrant innan du börjar.

Apples väg, hela vägen

Apple erbjuder ett dedikerat verktyg i OS X och macOS speciellt för att skapa en startbar USB-enhet. Till skillnad från de flesta verktyg som levereras med operativsystemet är det inte tillgängligt direkt från Launchpad. Det kan dock nås via Terminal, som du måste öppna för denna del av processen.

Här är vad du behöver göra:

  Anslut USB-enheten till din Mac med Diskverktyg (det finns vanligtvis i Övrig under Launchpad), formatera USB-enheten som Mac OS Extended (Journaled), använda GUID Partition Mac och namnge det macOSHighSierra. Detta kan göras från fliken Radera i appen. se till att det inte finns flera partitioner (vänd till fliken Partition för att verifiera och korrigera detta) Öppna Terminal (den finns i samma mapp som Disk Utility-appen) Använd (klistra in) följande kommando: sudo / Applications / Install macOS High Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia –volume / Volumes / macOSHighSierra –applicationpath / Applications / Install macOS High Sierra.app –nointeraction

  Ange ditt användarlösenord om det behövs för att starta processen

Baserat på min erfarenhet är detta den bästa metoden för att skapa en startbar macOS 10.13 High Sierra USB-enhet. Det ger konsekventa resultat varje gång och orsakar inga problem.

Eftersom det är barben ger verktyget ingen indikation på hur mycket tid som är kvar tills processen är klar. Det tar vanligtvis ungefär en halvtimme i mitt fall, men det beror på USB-enhetens hastighet – ju snabbare det är ju tidigare detta steg är över.

Det användarvänliga verktyget

DiskMaker X (för närvarande i version 7) är det mer användarvänliga verktyget för jobbet. Det automatiserar processen att skapa en startbar macOS 10.13 High Sierra USB-enhet, vilket kräver lite inmatning från dig. Och resultaten är praktiskt taget desamma med den ovannämnda metoden.

Om du vill använda DiskMaker X för att skapa den startbara macOS 10.13 High Sierra USB-enheten, här är vad du behöver göra:

  Anslut USB-enheten till din Mac Öppna DiskMaker X och välj Använd den här kopian för att använda Installera macOS High Sierra-appen från applikationsmappen (Välj Använd en annan kopia … om installationsfilen finns i en annan mapp) Välj En 8 GB USB-minne. (Alternativt, välj En annan typ av disk om du vill använda något annat) Välj den USB-enhet som du använder för processen från den angivna listan och välj sedan Välj den här disken

  Välj Radera och skapa sedan disken

  Välj Fortsätta

  Skriv in ditt användarlösenord på begäran

Till skillnad från det officiella verktyget bakat i OS X och macOS, låter DiskMaker X dig också veta hur lång tid processen tar. Som jag nämnde tidigare beror detta till stor del på hastigheten på USB-enheten som du har, så helst bör du använda den snabbaste som finns tillgänglig om det är väsentligt.

Och nu då?

Nu när du har en startbar macOS 10.13 High Sierra USB-enhet borde du veta hur du installerar operativsystemet på din Mac.

Vad du behöver göra är att starta om din Mac och direkt därefter trycker du på alternativknappen och väljer att starta från den här USB-enheten. Därefter kan du använda steg-för-steg-inställningen som vanligt för att installera och ställa in macOS High Sierra.

0 Shares