Så här skyddar du Windows 7 2020

0 Shares

Från januari 2020 har Microsoft upphört med att ge support till Windows 7-system. Detta beslut var nedslående för många användare, eftersom Windows 7 var ett av de mest populära operativsystemen och användes av miljoner. Så här skyddar du Windows 7 2020

Trots att Microsoft släppte Windows 8 och Windows 10 efter lanseringen minskade populariteten för Windows 7 aldrig. Det gav användarna ett modernt gränssnitt till sitt system och lyfte upp Microsoft efter katastrofen i Windows Vista.

Många säger detta beslut som ett strategiskt drag från Microsoft så att fler och fler användare går med i den nuvarande versionen av Windows – Windows 10. Eftersom Microsoft spenderar större delen av sina resurser på att bygga och uppdatera Windows 10 är det uppenbart att de vill ha maximalt antal användare på Windows 10 snarare än på något annat operativsystem.

Nu när stödet är förpackat betyder det inte att du inte alls kan använda Windows 7 på din bärbara dator. Oroa dig inte, om ditt system körs på Windows 7 kommer det inte att vara dött. Åtminstone nu. Men eftersom stödet stoppas betyder det att det inte kommer några nya uppdateringar, vilket också innebär inga uppdaterade säkerhetsuppdateringar.

På grund av olika anledningar använder många användare fortfarande Windows 7. Många av dem gör sina viktiga uppgifter som också involverar internet. Eftersom det inte finns några senaste säkerhetsuppdateringar tillgängliga på Windows 7 är dessa användare mest utsatta för online-attackerna.

Om du är en av dessa användare, som fortfarande använder Windows 7-operativsystem på dina bärbara datorer eller PC, här är några värdefulla tips för att skydda det från externa hot.

1. Säkra ditt system med säkerhetslösningar

Eftersom uppdateringen till Windows 7 är avstängd är dess inbyggda säkerhetslösning föråldrad och impotent att upptäcka de senaste säkerhetshoten. Så ditt system utsätts för att attackeras av skadlig skadlig kod. Det är viktigt att säkra ditt system med en riktig antimalwarelösning som kan skydda det från skadliga aktiviteter.

Om du bär några viktiga filer på ditt Windows 7-system räcker det inte att bara skaffa ett antivirusprogram eftersom det alltid finns ett hot mot ransomware-attacker. Så utrustat ditt system med antimalware som också sparar dig från ransomware-attacker, eller så kan du ha en robust anti-ransomware installerad för extra skydd av dina filer.

2. Använd en säker webbläsare

Att surfa på internet med en osäker webbläsare i Windows 7 är som att bjuda in skadliga program för fest på ditt system. Uppenbarligen vill du inte det. Så det rekommenderas att du inte använder osäkra webbläsare som Internet Explorer på dina Windows 7-enheter. Istället för det kan du gå till webbläsarna som har åtagit sig att stödja Windows 7-operativsystemet i några månader till.

Google Chrome har utökat sitt stöd till Windows 7-användare till 15 juli 2021.

På samma sätt kommer Microsofts nya Chromium-baserade Edge-webbläsare också att finnas tillgänglig för Windows 7 till juli 2021.

Mozilla Firefox finns för närvarande för Windows 7, men det är inte klart förrän hur mycket tid de skulle stödja det.

3. Ta bort program från Bloatware och Useless

Bloatware är program som kommer förinstallerade på din bärbara dator eller PC. Bortsett från dem kan det finnas många appar från tredje part installerade på ditt Windows 7-system, många av dem kan komma från okända källor. Eftersom Windows 7 inte längre stöds är det bättre att bli av med bloatware och värdelösa appar.

Avinstallation av dem skulle minska risken för externa hot och säkerhetsintrång. Dessutom skulle det också frigöra hårddiskutrymme. Det rekommenderas också att ofta uppdatera de nödvändiga applikationerna tills uppdateringarna är tillgängliga

4. Skaffa en VPN-tjänst

Om du behöver använda internet när du arbetar med Windows 7, istället för att surfa direkt, få en bra Virtual Private Network Service (VPN). VPN skyddar din identitet och integritet online när du surfar på internet.

En bra VPN skulle dölja din privata information som IP-adresser, surfaktivitet och geolokalisering. Det skulle också kryptera dina filer medan du utbyter dem på internet.

Med bra VPN menade vi de betalda som ger mer tillförlitlighet och säkerhet. Free de är mestadels adware.

5. Skaffa en lösenordshanterare

Eftersom ditt systems operativsystem är föråldrat kan du inte bara lita på gamla lösenord och återanvända dem. Få en bra lösenordshanterare som hjälper dig att skapa ett unikt och starkt lösenord för systemet. Du kan också spara dina andra kontolösenord som Gmail, Facebook, Instagram och många andra.

6. Koppla bort enheten med nätverket

Eftersom Windows 10 är en avancerad version av Windows 7 måste alla program som körs på Windows 7 också köras på Windows 10. Det finns dock vissa spel och hårdvaruspecifik programvara som endast körs på Windows 7. Detta är också en av de främsta anledningarna till att användare inte byter till Windows 10.

Om du är en av dessa användare föreslås det att du stänger av ditt Windows 7-system från internetnätverket. Eftersom internet är den största porten till skadliga, skadliga program som Trojan, Ransomware, Spyware och andra, är det bättre att hålla ditt osäkra system borta från det. Koppla från dina USB-portar om möjligt också.

7. Lär dig själv om attacker mot skadlig programvara

Malware-attacker ökar regelbundet. Cyberbrottslingar blir mer och mer avancerade och utvecklas för att bryta även de säkra systemen. Att få en komplett säkerhetslösning för ditt system är bra, men inte tillräckligt. Om du inte har rätt kunskap om de attackeringsmetoder som används av cyberbrottslingar kan du inte spara ditt system längre; det spelar ingen roll om det är Windows 7 eller Windows 10. Så snälla utbilda dig själv om vilka olika skadliga program, hur de får inlägg i systemet, vilka knep cyberbrottslingar använder för att lura användare när de installerar skadlig programvara, hur man identifierar en osäker eller bedragare webbplats och program.

Slutsats

Så det här är flera tips för att skydda dina Windows 7-enheter. Det rekommenderas dock att byta till Windows 10 så snart som möjligt eftersom det, oavsett hur många säkerhetsåtgärder som vidtas, att arbeta på ett föråldrat system alltid är en riskfylld uppgift.

0 Shares