Så här ställer du in Night Shift på din Mac

0 Shares

macbook kaffebryggare

Att minska exponeringen för blått ljus före sängen kan hjälpa dig att sova bättre, varför Apple har introducerat Night Shift i macOS Sierra. Det nya visningsläget är utformat för att minska de negativa effekterna genom att ändra färgerna på din Macs skärm till varmare toner. Det är dock inte aktiverat som standard.

Precis som på iOS, där Apple först introducerade Night Shift, kan du enkelt aktivera och konfigurera det efter dina önskemål. Så här kan du göra det.

Så, hur aktiverar du Night Shift? Den nya funktionen, som debuterade på macOS Sierra 10.12.4, är en del av menyn Visningar under Systeminställningar; en gång där, byt till fliken Night Shift för att välja hur du vill att den ska fungera.

Du kan dra nytta av Night Shift på ett av tre sätt. Först och det mest bekväma alternativet är att låta den slå på automatiskt mellan solnedgång och soluppgång. För det andra kan du välja ett anpassat tidsintervall som gäller varje veckodag. Båda alternativen finns i rullgardinsmenyn Schema.

Det tredje och sista alternativet är att aktivera Night Shift manuellt. Om schemaläggningsalternativet är “Av” kan du välja “Slå på till imorgon” som det manuella alternativet. Om du använder ett anpassat schema är samma alternativ tillgängligt, men om du schemalagde att det ska fungera mellan solnedgång och soluppgång får du möjlighet att aktivera det manuellt fram till soluppgång.

macOS Sierra Night Shift

(Du kanske undrar hur Night Shift vet när solnedgång och soluppgång inträffar. Apple ger inget svar, men det finns ett alternativ i macOS Sierra att justera tid och datum beroende på din plats, vilket förklarar hur den nya funktionen ställer in respektive tider .)

Sist men inte minst låter Night Shift dig också använda en skjutreglage för att ställa in hur varmt du vill att färgerna ska vara. Den är standard i mitten, men du kan flytta den åt vänster för att visa färre varma färger (som är närmare standardvisningsläget) eller till höger för varmare färger.

Du kanske vill spela med den här reglaget för att hitta en inställning som bäst passar hur du använder din Mac. Till exempel, om du tittar på videor på den före sänggåendet kan du upptäcka att flytta den närmare “Mer varm” -änden kommer att förstöra hur de ser ut. Men om du å andra sidan läser artiklar kan samma inställning fungera mycket bättre.

Fotokredit: sergey causelove / Shutterstock

0 Shares