Så här ställer du in vackra Windows 10 Spotlight-låsskärmsbilder som bakgrund

0 Shares

Windows 10 har ett låsskärmsläge som heter Windows Spotlight som dagligen drar attraktiva bilder med hög upplösning från webben. I de flesta fall ser du bara dessa när du loggar in eller låser din dator.

Om du ser en bild som du vill använda som Windows-bakgrund kan du inte bara högerklicka och spara den, men det finns ett sätt att enkelt använda Windows Spotlight-bilder som skrivbordsbakgrund.

SE ÄVEN: Så här aktiverar du alla Windows 10: s hemliga gudslägen

För det första, om du för närvarande inte använder Windows Spotlight, högerklicka på skrivbordet och välj Anpassa. Klicka på “Låsskärm” och ändra bakgrundsinställningen till “Windows Spotlight”. Den uppdaterar den aktuella bilden automatiskt.

Därefter behöver du den lilla Spotlight för Windows Desktop-appen. Detta lägger till Windows Spotlight-bakgrundsbilder på skrivbordet, men lägger också Spotlight till låsskärmen på äldre versioner av Windows (Windows 7, 8 och 8.1).

Var noga med att avmarkera rutan som säger ‘Donera CPU för att finansiera utveckling’ under installationen.

När du är installerad, kör appen och se till att “Aktivera Windows Spotlight-bakgrundsbilder” är markerat för att aktivera funktionen. Om du klickar på knappen ‘Ändra nu’ tillämpas en av bilderna omedelbart.

Varje gång du klickar på den här knappen ändras bakgrundsbilden till ett annat foto. Att bläddra igenom bilderna som erbjuds kan bli ganska fascinerande så varnas!

Appen ändrar automatiskt bilden slumpmässigt med några timmars mellanrum.

0 Shares