Så här stoppar du din iPhone-ljusstyrka på soliga dagar

0 Shares

Mycket av världen upplever för närvarande en långvarig värmebölja. Dessa soliga dagar är perfekta för att fylla solbränna och njuta av stranden, men inte så bra för att använda en mobiltelefon – och inte bara på grund av risken för att den överhettas.

Om du har en iPhone kommer du troligen att ha stött på frågan om skärmens ljusstyrka plötsligt förändras. Ett ögonblick kommer du att kunna se saker bra, och nästa gång blir det för mörkt för att se ordentligt i solskenet. Att justera ljusstyrkan kommer inte att göra någon skillnad heller, men oroa dig inte, det finns en hemlig inställning som du kan använda för att stoppa detta beteende.

Problemet orsakas av iPhone: s funktion för automatisk ljusstyrka. Du brukade kunna ändra detta enkelt genom Display & Brightness men Apple flyttade det i iOS 11.

Det finns fortfarande, det har bara blivit undanstoppat.

För att hitta det, öppna Inställningar, välj Allmänt och tryck sedan på Tillgänglighet. Tryck på Visa boende halvvägs och stäng av Auto-Brightness.

Ett varnande ord dock. Om du gör det kommer din iPhone att få full ljusstyrka och detta kan påverka batteriets livslängd, så kanske kom ihåg att slå på den igen när du är inomhus.

Bildkredit: Ebtikar / Shutterstock

0 Shares