Så här stoppar du din Mac från att automatiskt ladda ner macOS Sierra

0 Shares

Handstopp

Apple gör något utöver det vanliga. Strax efter lanseringen av macOS Sierra började den automatiskt ladda ner den senaste versionen av operativsystemet till Mac-enheter. Det här är bra om du vill uppgradera till macOS Sierra nu, men irriterande om du planerade att vänta lite längre för att se till att alla större kinks stryks ut eller vill avstå från uppgraderingen helt och hållet.

Lyckligtvis är det väldigt enkelt att stänga dörren när du försöker trycka den stora installationsfilen på din enhet. Allt du behöver göra för att förhindra att macOS Sierra laddas ner automatiskt på din Mac är att inaktivera automatiska uppdateringar.

Inställningen – kallas Ladda ner nyligen tillgängliga uppdateringar i bakgrunden – finns i App Store-menyn under Systeminställningar. Men innan du inaktiverar det finns det några saker du bör veta.

Den största nackdelen med att inaktivera automatiska uppdateringar är att du måste ladda ner och installera nya uppdateringar manuellt för Apple för OS X-iteration som körs på din Mac. Detta gör det enkelt att lämna din installation ouppdaterad under lång tid, vilket i sin tur kan lämna buggar opatchade.

Du bör också komma ihåg att när automatiska uppdateringar är inaktiverade kommer din Mac inte längre att ladda ner och installera appuppdateringar, så du kan också sluta köra daterade versioner av din favoritprogramvara. Återigen är det upp till dig att hålla dem uppdaterade, som du mycket väl vet är allt för lätt att glömma bort.

Lyckligtvis, om du bestämmer dig för att inaktivera automatiska uppdateringar, kommer Apple fortfarande att skicka “systemdatafiler och säkerhetsuppdateringar” till din Mac – de kommer att installeras automatiskt, så din enhet kommer åtminstone att vara aktuell på de senaste säkerhetsuppdateringarna.

Inaktivera OS X automatiska uppdateringar förhindra stopp automatisk nedladdning macOS Sierra

Om du bestämmer dig för att du fortfarande vill inaktivera automatiska uppdateringar, avmarkerar du bara rutan bredvid Ladda ner nyligen tillgängliga uppdateringar i bakgrunden som visas ovan. När det är klart hämtas macOS Sierra inte automatiskt till din Mac.

Om skadan redan görs – installationsfilen hämtades automatiskt redan på din enhet – kan du helt enkelt ta bort Installera macOS Sierra-appen från din applikationsmapp. Att följa stegen ovan förhindrar att detta händer igen.

Fotokredit: Kostenko Maxim / Shutterstock

0 Shares