Så här tar du reda på vilka av dina appar som inte är kompatibla med iOS 11

0 Shares

iphone-hemskärm

Förra veckan släpptes iOS 10.3, och tankarna vänder sig redan till nästa stora utgåva av Apples mobiloperativsystem. När iOS 11 lanseras senare i år förväntas det inte stödja 32-bitars appar och det betyder att ett antal appar som inte har uppdaterats i enlighet därmed kommer att sluta fungera.

Inbyggt i iOS 10.3 är ett verktyg som kan användas för att snabbt avgöra vilka av dina appar som kan dö i iOS 11. Även om det är möjligt att uppdateringar kan släppas för dem, är Apples flytt från 32-bitars programvara långt ifrån ny, så det är förmodligen dags att börja leta efter 64-bitarsalternativ för allt du har lärt dig.

Som vi har noterat tidigare har Apple inte tillåtit att appar som inte stöder 64-bitarsläge ska skickas till App Store sedan början av 2015, så om du har några appar som fortfarande väntar på uppdateringar efter två år kan du förmodligen kyss adjö till dem. Men hur kan du se vilka av dina appar som kommer att påverkas?

Förutsatt att du har uppdaterat till iOS 10.3, gå till inställningar > Allmän > Handla om > Applikationer. Här ser du ett listhuvud: “Dessa appar kan sakta ner din iPhone och fungerar inte med framtida version av iOS om de inte uppdateras. Om ingen uppdatering är tillgänglig, kontakta apputvecklaren för mer information.”

Fram till nu har Apple bara varnat för att 32-bitarsappar kan sakta ner enheter, men nu är varningen allvarligare. Även om det inte har kommit något officiellt tillkännagivande om exakt när 32-bitars appstöd helt kommer att avslutas, förväntas det allmänt att det finns i iOS 11, även om uppdateringen av iOS 10.3.2 också är en möjlighet.

Bildkredit: Ellica / Shutterstock

0 Shares