Så här visar du Wi-Fi-lösenord i Windows 10

0 Shares

Bärbar dator med röda Wi-Fi-logotyper

Vill du hitta lösenordet för en Wi-Fi-anslutning? Det finns olika anledningar till att du kanske vill hämta lösenordet för ett trådlöst nätverk som du redan har anslutit till, men det är kanske inte självklart hur du ska göra det i Windows 10.

Din router kan ha sina säkerhetsdetaljer hjälpsamma tryckta på en klistermärke på baksidan, men det är inte nödvändigtvis särskilt tillgängligt när du behöver få lösenordet för en ny bärbar dator eller annan enhet. Tack och lov finns det ett sätt att visa sparade Wi-Fi-lösenord i Windows 10, vilket hjälper till att göra livet lite enklare.

Se även:

Det är visserligen möjligt att se lösenordet för ett trådlöst nätverk som du har anslutit till i Windows 10, men Microsoft gör det inte klart att du kan göra detta eller hur du ska göra det. Det är inte möjligt – eller åtminstone inte lätt – att helt enkelt hämta lösenordet för några trådlösa nätverk du har anslutit till, bara det du är för närvarande anslutet till.

Så … här får du det Wi-Fi-lösenordet:

    Klicka på Start-knappen följt av inställningar

    Öppna Nätverk & Internet och klicka Status till vänster Klicka Nätverks-och delningscenter under Avancerade nätverksinställningar rubrik Högerklicka på din trådlösa nätverksadapter och välj Status

    Klicka på Trådlösa egenskaper och flytta till säkerhet flik Klicka på Visa karaktärer kryssrutan så kommer du att kunna se det sparade lösenordet

Det är värt att notera att du också kan hoppa direkt till Egenskaper för trådlöst nätverk genom att trycka på Windows-tangent och R, att skriva ncpa.cpl och slå Stiga på.

Bildkredit: photoviriya / Shutterstock

0 Shares