Safari på iOS kraschar för dig? Du är inte ensam, men här är en lösning [Updated]

0 Shares

iPhone 6s finger

Som iPhone- och iPad-användare tillbringar jag en hel del tid i Safari. Idag har webbläsaren dock kraschat för mig varje gång jag gör en sökning via adressfältet.

Jag trodde först att det var ett problem med min iPhone, men sedan hade jag samma problem med min iPad. Det visar sig vara ett problem som påverkar många användare.

Den exakta orsaken till problemet är inte känt för tillfället. Apple uppdaterade nyligen iOS till 9.2.1, men eftersom jag kör både de nuvarande och äldre versionerna av mobiloperativsystemet och har samma problem på båda är det uppenbarligen inte det att skylla på.

Om du påverkas av problemet – och inte alla är enligt rapporter – finns det en tillfällig lösning. Gå till Inställningar> Safari och inaktivera sökmotorförslag. Alternativt kan du aktivera privat läge i webbläsaren.

Påverkar detta problem dig?

[Update] Problemet, som antas bero på en dålig process i Apples datacenter, verkar nu vara löst. Om du fortfarande har problemet, gå till inställningar i Safari och klicka på “rensa historik och webbplatsdata”. Det borde lösa det.

Bildkredit: Johan Larson / Shutterstock

0 Shares