Säg adjö till Swype

0 Shares

adjö

Android- och iOS-användare som inte är nöjda med lagertangentbordet på sin enhet har många alternativ från tredje part att välja mellan. Bland de etablerade alternativen finns Swype, som har funnits i nästan fem år på Android och över tre på iOS. Det är faktiskt ett av de första tangentborden från tredje part som jag provat på båda plattformarna.

Swype har dock inte riktigt kommit på samma sätt som, säg, SwiftKey har, vilket sannolikt är anledningen till att företaget bakom appen Nuance har meddelat att det har nått “slutet på utvecklingen.” Med andra ord, Swype-användare, ditt favorittangentbord har nu avbrutits.

“Nuance kommer inte längre att uppdatera Swype + Dragon-tangentbordet för Android. Vi är ledsna att lämna tangentbordsverksamheten direkt till konsumenten, men denna förändring är nödvändig för att vi ska kunna koncentrera oss på att utveckla våra AI-lösningar för försäljning direkt till företag , säger Nuance i ett uttalande till XDA Developers.

På företagets supportsida publiceras samma meddelande, men Swype för iOS nämns istället. Så, i princip drar Nuance ut från både Android- och iOS-konsumentutrymmet.

Medan Swype fortsätter att listas på Google Play när denna artikel skrivs, när du försöker komma åt iOS-versionen i US App Store finns det ett meddelande som säger att appen för närvarande inte är tillgänglig.

Om du använder Swype är det nu en bra tid att kolla in andra tangentbord som appbutikerna för Android och iOS har att erbjuda. Personligen tycker jag att Googles tangentbord, Gboard, är ett bra alternativ. Och så är SwiftKey, som Microsoft köpte för två år sedan.

Fotokredit: Mikkel Bigandt / Shutterstock

0 Shares