Saitek X52 Flight Control System Review

0 Shares

Idag har jag Saitek x52 Flight Control System åt dig. Saitek x52 är en HOTAS-joystick som står för Hand On Throttle And Stick. Ett HOTAS-system är utformat så att användaren inte behöver ta handen ur gasreglaget eller sticka alls, vilket ger dig tillgång till någonstans i området med 300 tangenttryckningar, vilket är precis vad simmuttern i oss alla behöver .

Jag har använt X52 i ett par dagar nu, främst spelat Star Citizen’s Arena Commander-modul och har haft en ganska bra upplevelse med den. Jag spelar vanligtvis simuleringsspel med en Xbox 360-kontroller men med Star Citizen och Elite: Dangerous som kommer ut trodde jag att det skulle vara en bra idé att utöka min arsenal.

Om du tittar på den aktuella marknaden kommer du att märka en hel del joysticks där ute, men det finns bara ett urval som är helt HOTAS. Saitek X52 är en av dem. Även om det är få och långt mellan, finns det alternativ där ute. Efterföljaren till Saitek X52 är X55 Rhino som säljs till £ 169,99 på Saiteks webbplats. Du kan också välja en Thrustmaster Warthog som säljs till £ 304,65 med Amazon. Jag kunde hämta min X52 från Currys för bara 99,99 £ vilket är fantastiskt värde för pengarna.

Börjar med pinnen först hälsas vi av fyra eldknappar märkta med A, B, C och Fire Elden täcks av ett säkerhetsskydd som är jättekul att bläddra upp precis när du ska förstöra fienden. Ett bestämt Top Gun-ögonblick. Också på framsidan av pinnen har vi två 8-vägs hattströmbrytare och en vridomkopplare för att ändra vilket tangentläge du befinner dig i. Runt baksidan hittar vi en tvåstegsutlösare som ger dig möjlighet att binda två uppsättningar vapen till en tryck på en tangent. Det här är utmärkt för rymdsims där vapen kan placeras i alla tillgängliga positioner på ditt fartyg. Det finns också en pinky trigger som rör sig upp och ner med det justerbara handstödet. På pinnens botten finns tre upp / ner-växlar.

Gå vidare till gasreglaget som är min favoritdel. Det ser ut som något du skulle hitta i Star Wars eller Star Trek. Det första du kommer att märka är MFD eller multifunktionsdisplay, som visar en klocka som kan visa tre separata tider, datum, vilket läge du befinner dig i och vilken profil du använder för närvarande. Det finns också ett stoppur samt en kopplingsnyckel som visar vad varje knapp är bunden till i din valda profil. Du kommer också att ha två eldknappar, ett rullhjul med en inbyggd knapp, en muskontroll med ett vänster musklick, en 8-vägs hattbrytare och två vridreglage. Gasreglaget själv har en spänningsjustering och spärrar för efterbrännaren och tomgångstillstånden.

Allt som allt detta är en stor bit av kit med sin stabila konstruktion, mjuka gummihandtag och oändlig tillgång på knappar, du har allt du behöver för att flyga den Boeing-747 från London till Japan.

Jag har inkluderat en video av mig själv som spelar Arena Commander med joysticken ovan. Ta en titt och se vad du tycker.

0 Shares