Säkerhetsvarning: Microsoft har brutit Windows Defender med en uppdatering för Windows 10

0 Shares

Trasiga fönster

Microsofts körning av problematiska uppdateringar för Windows 10 fortsätter. Den här gången orsakar en uppdatering ett problem som kan få allvarliga säkerhetseffekter för användarna – det har brutit till Windows Defender.

Medan säkerhetsverktyget för Windows Defender ingår i Windows 7 och 8 påverkar problemet bara Windows 10. Många människor upptäcker att när de utför en virussökning visas ett felmeddelande som säger: “Objekt som hoppades över under genomsökningen. Windows Defender Antivirus skanning hoppade över ett objekt på grund av uteslutning eller inställningar för nätverksskanning “. För andra misslyckas skanningar helt enkelt efter några ögonblick.

Se även:

Medan felmeddelandena hänvisar till “inställningar för uteslutning eller nätverksskanning”, behöver personer som ser meddelandet inte nödvändigtvis ha några inställningar för uteslutning. Det finns klagomål på Microsofts supportforum såväl som Reddit som går tillbaka till första hälften av denna månad, och det gör att folk är osäkra på om virussökningar fungerar korrekt eller inte.

Det är möjligt att felmeddelandet genereras av misstag, men det finns inget sätt att berätta vilka filer och mappar som har skannats och vilka som har hoppats över, som BornCity noterar.

Det är svårt att säga exakt var problemen härrör från. Problemet verkar ha införts i Windows Defender 4.18.2003, som skulle innehålla korrigeringar för andra problem med säkerhetsprogramvaran. Men det finns rapporter från personer som använder olika versioner av Windows Defender-motorn, och inte alla med en viss motorversion har problem.

Microsoft har ännu inte erkänt problemet, men det verkar vara en ganska utbredd fråga som företaget inte kommer att kunna ignorera.

Bildkredit: brackish_nz / Shutterstock

0 Shares