Samsung Ace GT-S5830 recension

0 Shares

Samsungs serie av Android-drivna Galaxy-telefoner spänner över smarttelefonspektrumet, från ingångsnivåer som Mini, Portal och Europa, hela vägen till dual-core flaggskepps kraftpaket, Galaxy S2. Nu sitter någonstans i mitten den senaste medlemmen, Galaxy Ace, som kommer över som en junior Galaxy S.

För en mid-ranger ser Aces funktionsuppsättning tillräckligt solid ut – 5MP snapper, Android 2.2, 800MHz processor – men när du tänker på att telefonen har blivit upptäckt går gratis på ett £ 10,50 per månad, tvåårigt kontrakt, börjar handen ser ut som en världsslagare.

iPhone ser ut

Även om det ser ut som Galaxy S, kan det ärligt talas för en iPhone 3GS knock-off. Det sägs att chassit är välbyggt men lätt och levereras med ett urval av två bakre batteriluckor; det blanka vita fodralet ger en mer premiumkänsla medan den gummierade, mycket taktila meshjackan är klart mer hållbar.

Det igenkännliga och intuitiva Android 2.2-gränssnittet är gängat med Samsungs egen TouchWiz 3.0-hud. Detta innebär att fyra genvägsikoner för samtal, kontakter, textmeddelanden och huvudmenyn är permanent fästa längst ner medan rullgardinsmenyn visar fem snabbåtkomstbrytare för Wi-Fi, Bluetooth, GPS, tyst och automatisk rotation.

Sammys egen Social Hub-app är också praktisk men halvbakad, särskilt på sociala nätverksfronten. Den samlar inbyggd e-postinkorg (inte Gmail-appen), SMS, Facebook och Twitter-konton under ett tak. Tyvärr länkar de sociala nätverksklienterna bara till mobilwebbplatserna, så det är bäst att ladda ner de officiella Facebook- och Twitter-apparna för snabbare upplevelse.

Införandet av den utmärkta Swype-tangentbordsappen för textinmatning är dock en välsignelse. Dess kontinuerliga fingerstreckmetod tar tid att räkna ut men när den väl behärskas är den mycket snabbare än traditionell tryckning.

Ingen blixt

Trots att Ace kör Android 2.2 Froyo stöder det inte Flash-video när du surfar. Detta beror tyvärr på att 800 MHz-processorn är för underdriven för att klara. Ändå komprometterar detta inte den grundläggande webbupplevelsen för mycket. Nyp-till-zoom-åtgärden är tillräckligt flytande och även om den inbyggda webbläsaren är bra att använda, rekommenderar vi fortfarande att du laddar ner gratisappar som Opera Mobile, Skyfire eller Dolphin HD för en smidigare surfning.

Tyvärr finns det några andra spår av dess medelklassrankning. Standardutgåvan av 3,5-tumsskärmen är tillräcklig för de flesta användningsområden men inte för skarp. Lågupplöst video från kameran är också hemskt, även för denna telefonnivå.

Lyckliga snaps

Bristen på en dedikerad kameraavtryckare är en besvikelse, så det betyder mindre kontroll med pekfokus. På baksidan är esset full av häftiga fotomodus inklusive ISO- och vitbalansinställningar, en stapel scen- och effektlägen, samt makrofokus och leendetektering. Bildkvaliteten är lika imponerande för en 5MP-sensor med starka detaljer och naturliga färger.

Det finns tillgång till Android Market och även Samsung Apps-butiken. Detta erbjuder en annan destination för nedladdning av appar men i skrivande stund fanns det bara tre appar tillgängliga. Håll dig till att plundra Googles 200 000 starka officiella butik för alla dina appbehov.

Sammantaget är Samsung Galaxy Ace en stark Android-smartphone i mellanklass som ger mycket pengar. Om du tog esset på ett £ 10- £ 20 per månad, skulle du verkligen åka hem en mycket glad husbil.

Tillgänglig från tre

0 Shares