Samsung avslöjar Gear VR, ett skal som gör en Galaxy Note 4 till ett virtual reality-headset

0 Shares

Tillsammans med not 4 och Note Edge-meddelanden i Berlin överraskade Samsung teknikvärlden med en annan, ganska annorlunda produkt – Gear VR.

Det är ett virtual reality-headset som inte skiljer sig från Oculus Rift (det skapades faktiskt i samarbete med Oculus-teamet), men det har några stora skillnader.

Till att börja med är Gear VR inte beroende av en dator. Istället drivs den helt av själva Note 4, som spårar framför VR: s inbyggda justerbara linser och strålar sin skarpa 5,7 tum 2K Super AMOLED-skärm rakt in i dina näthinnor.

Gear VR har en pekplatta och en bakåtknapp på sidan för menynavigering och grundläggande spel, även om du kan förbättra kontrollerna i mer komplexa spel med Android-kompatibla Bluetooth-headset.

För närvarande är Not 4 den enda enheten som stöds av Gear VR, och inte bara för att den är den enda som passar inuti den.

Samsung berättar för oss att kraften i Qualcomms Snapdragon 805-processor, tillsammans med den pixelpackade densiteten på 2560 x 1440-skärmen, innebär att Not 4 ska leverera en kvalitet, flytande VR-upplevelse

I vår korta praktiska session med Gear VR lämnade vi oss ganska förvånade med sina nästan Oculus Rift-nivåer av nedsänkning, även om det saknar den infraröda kamerans 3D-huvudspårning som låter dig kika runt virtuella objekt och hörn.

Det finns inget pris eller släppdatum meddelat för Gear VR ännu, även om vi förväntar oss att se några Not 4-buntar när den startar.

Håll ögonen öppna för mer info, när och när vi får det.

LÄS MER: Samsung Gear VR praktisk förhandsgranskning

0 Shares