Samsung bekräftar Galaxy Note 4 redesign och Android Wear-klocka för senare i år

0 Shares

Samsung har bekräftat att den kommande Galaxy Note 4 kommer med en “ny formfaktor”.

På tal med Reuters lämnade Samsungs vice vd för produktstrategi Yoon Han-Ki inte mer information om företagets nästa generation superfablet, men vi förväntar oss en radikal förändring från nuvarande not 3s konstläder.

Medan vi kunde se en rörelse mot en fördjupad grippy plastbaksida som den som finns på Galaxy S5, hoppas vi på en mer premium metallkonstruktion som matchar Note 4: s kraftfulla inre.

Han-Ki bekräftade också att Samsung kommer att släppa en Google Android Wear-baserad smartklocka senare i år, så vi skulle skjuta upp det Gear 2-köpet såvida du inte är särskilt desperat att göra dina handleder så snart som möjligt.

Inte bara det, men Samsung släpper uppenbarligen också två Tizen-telefoner före slutet av juli.

Tizen OS är Samsungs försök att bryta sig loss från Googles bojor genom att dike Android och gå ensam, och dess Gear 2 och Gear Fit smartwatches är de första produkterna som släpps för allmänheten som kör det Linux-baserade operativsystemet.

Gear 2 såg en märkbar förbättring av batterilivslängden jämfört med den ursprungliga Android-drivna Gear, så de nya Tizen-telefonerna kunde ge liknande batteritid tack vare Samsungs mjukvaru- och hårdvaruoptimering.

LÄS MER: Möt den fantastiska LG G Watch och Moto 360, de första smartklockorna från Google Android Wear

[Reuters via Tech Radar]

0 Shares