Samsung D840 recension

0 Shares

Det var bara en tidsfråga innan Samsung checkade in sig för en bildförnyelse. Sammy blev hånad för sin omoderna image och geekiga referenser från hip-ungarna från LG och Motorola-huven, stal bort, svältade sig själv och återuppstod med en rad svängda skjutreglage, ledd av D900. Det senaste tillskottet i familjen har riflat runt i LGs garderob och dykt upp med reflekterande nya trådar för att starta.

Ta en glans …

Precis som sin LG-tillverkade ‘inspiration’ är D840 smal, sexig och, glänsande. Precis som Shine är den främsta publiken dess 2.12in reflekterande skärm, som dominerar skjutans ansikte. Och det är svårt att ignorera dess charm – 240×320 TFT-skärmen är livlig och skarp och i kombination med en extremt smidig enhandsglidmekanism gör sirenanropet att täcka det med siffror mycket starkt.

Men uteslutande av de oundvikliga oljiga fingeravtrycken är D840s skärm otroligt motståndskraftig och överlever oskadad skramlande med det potentiellt farliga innehållet i våra handväskor. Faktum är att D480 är lite mer maskulin än sin metroseksuella mentor – visst, den kanske inte är så underbart minimalistisk som Shine, men tillägget av slaktnavigeringsknappar i ansiktet snarare än ett dumt rullhjul betyder att den faktiskt kan utföra funktioner med minsta krångel.

Det kanske inte har Shine omedelbart sex överklagande, men D840 kan trösta sig med det faktum att super Samsung-dieten har minskat midjan ner till 7 mm mindre än sin rival. I själva verket, med en slät 11,9 mm tjock, hålls fickbulten till ett minimum.

Inse fakta

En annan pluspunkt är D840: s krångelfria gränssnitt – bar den upprörande lätt att trycka-av-misstag WAP-knapp som nästan alla telefontillverkare verkar glida in i sina mönster, det är en bris att använda. De med dålig hand-öga-samordning (eller ett dryckproblem) kommer att älska det faktum att Samsung kommer ihåg dina favoritfunktioner och markerar dem automatiskt vid nästa användning.

Ibland överträffar Sammy dock idiot-bevis och blir idiot-tilltalande – det finns en grundskolekänsla för valet av antal inmatningsfonter och välkomstskärmen (Samsung Fun Club, någon?) Är krånglig. Men det här är mindre grepp – den medföljande musikspelaren ser bra ut och är en tveksamhet att använda och, till skillnad från Shine, har stereo Bluetooth, medan en Picsel-tittare betyder att surfa på dokument är ett nöje.

Minuskolumnen

Allt är dock inte så bra i kameralägret. Snäppfunktionen, även genom den sidomonterade snabbknappen, tar tröttsam tid att skjuta upp, vilket gör spontana bilder omöjliga, medan ingen autofokus eller optisk zoom betyder att det här är lite mer än en glad snapper. Men tillägget av en MicroSD-plats betyder att Samsung kan svälja upp till 2 GB MP3, video eller bilder i sin lilla mage.

En annan märkbar rynka kom när vi så småningom använde saken för att ringa några samtal – den inbyggda antennen fungerade ganska dåligt i vissa bebyggda områden, vilket minskade samtalen till en serie “vad?” Och “kan du höra mig nu?” s.

Men som en fristående modetelefon är detta en snygg, sexig, fickbar kompanjon som inte kommer att orsaka könsförvirring av en Shine – förvänta dig inte för många hjärnor under det fina utsidan.

Använd den med …

Stuff Essentials – Bluetooth-hörlurar

0 Shares