Samsung D900 recension

0 Shares

När Samsung D900 först lanserades var det den tunnaste skjutreglaget vi någonsin sett och bedövade oss genom att inkludera en 3MP-kamera. Tack vare Samsungs nya Ultra-utgåva-telefoner och deras rekordbrytande midja, började det nu känna sig lika efterfrågat som världens fjärde högsta man.

Men du borde avfärda det på din risk. Det är fortfarande bara 13 mm tjockt – perfekt för dem som tycker att Ultran är alldeles för tunn – och förblir en av de enklaste handenheterna att använda, ta foton med och i allmänhet har i fickan.

Den perfekta formen

Formfaktor förblir D900: s styrka. Medan andra telefoner har gått för flashiga, beröringskänsliga lampor – LG Chocolate-telefon, vi tittar på dig – D900 får grunderna rätt med anständigt stora knappar och en glidmekanism som är perfekt fjädrad för att röra sig smidigt i varje riktning.

På sin föregångare, D800, gjorde Samsung nycklarna så plana att det inte fanns någon resa, vilket gjorde dem irriterande att använda. D900 är emellertid plattare men lyckas på något sätt ha tangenter som rör sig tillräckligt för att du ska veta att du har tryckt på dem.

Knappsatsfunktioner

Det är inte alla goda nyheter: den upphöjda åsen vid basen på knappsatsen och överhänget på frontlocket betyder att det kan vara svårt att ringa upp eller ned. Du brukar dock snart vänja dig vid denna initialt irriterande karaktär.

Ditt humör kommer att förbättras ytterligare av 3,2 MP-kameran, som tar fantastiska bilder och har autofokus. Det kanske inte är sofistikerat av Sonys Cybershots, som packar en Xenon-blixt, men det drar nytta av intuitiva menyer och LED-kameran är tillräckligt ljus för användning i fashionabelt upplysta restauranger.

Musikmaestro

Musikuppspelning är anständigt, inte minst för att programvaran liknar vad Samsung använder på sina dedikerade MP3-spelare, och stereo Bluetooth betyder att du kan spela spår via trådlösa Bluetooth-hörlurar.

Om du använder trådbundna hörlurar är du begränsad till de som levereras eftersom telefonen har en dedikerad kontakt, inte ett standardljuduttag. Det finns dock en microSD-kortplats för extra lagring, och det är enkelt att överföra musik via USB 2.0.

Det kan vara lite mer “moget” än Samsungs Ultra-utgåva-sortiment, men D900 kan fortfarande hålla sig som en enkel att använda skjutreglage så länge du kan acceptera att den inte längre finns i skivböckerna.

Relaterade recensioner

Nokia 6288

Samsung U700

0 Shares