Samsung dödar Linux på DeX med Android 10-uppdatering

0 Shares

Två Samsung-logotyper

Mindre än ett år efter lanseringen har Samsung beslutat att stänga Linux på DeX.

DeX är Samsungs funktion som förvandlar en telefon till en (nästan) fullfjädrad dator när den är ansluten till en bildskärm, och Linux på DeX gjorde det möjligt att köra en Linux-distro i denna miljö. Nu har företaget bestämt sig för att slå projektet på huvudet och dödar det i Android 10.

Se även:

I ett e-postmeddelande som har skickats ut till betatestare säger Samsung: “Tack för att du stödjer Linux på DeX Beta. Utvecklingen av Linux på DeX var allt tack vare kundernas intresse och värdefulla feedback. Tyvärr tillkännager vi slutet på vår betaprogram och kommer inte längre att ge stöd för framtida OS- och enhetsutgåvor “.

E-postmeddelandet fortsätter:

OBS – Linux på DeX stöds inte på Android 10 Beta. När du har uppdaterat din enhet till Android OS 10 kommer du inte att kunna göra en versionåterställning till Android Pie. Om du bestämmer dig för att uppdatera din enhet till Android 10 Beta rekommenderar vi att du säkerhetskopierar data innan du uppdaterar.

Det är inte klart hur många som registrerade sig för betaprogrammet, men det fanns verkligen ett rimligt intresse för idén att köra hela Ubuntu från en smartphone – om än den lite äldre Ubuntu 16.04 – även om det tydligen inte var tillräckligt intresse för att motivera fortsatte utveckling.

Bildkredit: Lukasz Wrobel / Shutterstock

0 Shares