Samsung ersätter sitt chef för mobil design

0 Shares

Namnet Chang Dong-hoon ringer kanske inte några klockor, men vi kan ganska mycket garantera att du har sett hans arbete i händerna på hundratals människor, varje dag.

Han är (eller snarare, var) chef för Samsungs mobila designteam, och han avgick förra veckan och skiftade sin roll till chef för Samsungs bredare designstrategiteam.

Det nämns inte några anledningar till förändringen, men Galaxy S5-designen har fått en ljumm mottagning sedan lanseringen, vilket kan ha bidragit till beslutet.

Även om det inte är något fel med Galaxy S5-designen, har vissa kritiserat Samsung för att inte ändra enhetens övergripande utseende sedan Galaxy S3.

Plastens nedtonade rygg har också varit i mottagande änden av några skämt, med Wall Street Journal som jämför baksidan av Gold S5 med ett plåster.

Många användare (inklusive oss) föredrar den mer premiumkänslan av enheter som den utsökt utformade HTC One (M8) och Sony Xperia Z2, och tycker att Samsungs lika dyra flaggskepp bör erbjuda samma kvalitet på finishen.

Chang kommer att ersättas av nuvarande vice president för mobil design Lee Min-hyouk, som har haft en roll i utformningen av Galaxy-serien sedan början.

Det kommer att bli intressant att se om den här interna blandningen kommer att ge några större designförändringar i nästa iteration av Galaxy-enheter, men med tävlingen som höjer ribban högre och högre har Samsung inte råd att vila på sina lagrar.

Kan Galaxy S6 vara den första metalenheten i serien? Vi får bara vänta och se …

LÄS MER: Samsung Galaxy S5 recension

[Reuters]

0 Shares