Samsung F300 recension

0 Shares

Samsung är inte främmande för telefoninnovation. Dess M100 var den allra första MP3-spelande mobilen, A300 var den första som hade en dubbelskärm och i300 gick nyligen med den första inbyggda gigabyte-hårddisken. Kasta in den nuvarande Ultra-serien – de tunnaste telefonerna i världen – och du kan berätta för Samsung att de önskar rubrikerna.

Dess senaste skapelse, F300, sportar en annan genre-busting design – ett tvåsidigt “flipper” -format. Men kommer det att fånga som clamshell, skjutreglage och candybar-format, eller gå rakt in i Gizmondos gadgetkyrkogård?

Berättelse om två ansikten

Första intryck är bra. F300 är den nyaste medlemmen i Ultra-sortimentet med viktvikt, vilket innebär att den har en svindlande 9,4 mm midja och väger ett flytande lätt 77g. Det är förvånansvärt robust också – telefonen är helt förseglad utan batterilucka, och detta i kombination med metallskärmarna som går längs sidorna och botten gör det väldigt tåligt.

Tyvärr är utformningen av telefonsidan uppriktigt snarkad. Dess utseende hindras allvarligt av en två-rads kalkylator-esque-skärm som gör det till en förvaltare att navigera, särskilt när du skriver och läser textmeddelanden. Den begränsande skärmen innebär också att stöd för Java-spel och e-post har sparkats i beröring, verkligen synd.

Musikspelarsidan får under tiden allt byte med en ljus, två-tums skärm. Härifrån kan du komma åt musikspelaren, två megapixels slutare, webbläsare, FM-radio och dina foton och videor.

Beröringskänsliga tangenter och dynor används för att navigera genom menyn, men det är inte lätt att bemästra sin kombination av långa streck, halva svep och enstaka jabs. Lägg till det omfattande nätverket av undermenyer – en värld bort från iPod: s enkla och rena gränssnitt – så har du en telefon som inte är rolig att hantera.

Ljudet av musik

Samsung har kriminellt förbisett att integrera ett 3,5 mm hörlursuttag, men du kan använda den medföljande adaptern för att ansluta dina pålitliga Sennheisers (de medföljande hörlurarna är naturligtvis skräp). En åtta-bands equalizer låter dig tippa med ljudet och med bra burkar låter F300 dynamiskt med bra körbas.

En mircoSD-kortplats på sidan innebär att du fyller F300 med ett 2 GB-kort, som rymmer cirka 1000 MP3-filer kodade med 128 Kbps. Batteriets livslängd är inte heller dålig: musikspelaren pumpade ut låtar på bara elva timmar, även om den här tiden kommer att minskas med telefonen i tandem. Sätt i telefonen i en medföljande batteriplånbok och saften fördubblas.

På papper ser F300: s design med två ansikten ut som en säker vinnare, men i själva verket har alltför många kompromisser gjorts för att rymma den dubbla rubriken. Det största problemet är användarvänlighet – den här ultramusiktelefonen är en jävla kund att hantera och tyvärr är den största bristen. Du tjänar bäst plumpning för Sony Ericsson W880i Walkman istället.

Använd den med …

Stuff Essentials – Bluetooth-hörlurar

0 Shares