Samsung Galaxy K Zoom praktisk översyn

0 Shares

Första saker först: Galaxy K Zoom är en telefon med en inbyggd kamera, snarare än en kamera med vissa telefonfunktioner. Så till skillnad från den nyligen släppta Galaxy Camera 2 är den utformad för att vara din huvudenhet. Det är lika bra, för Samsung säger att Galaxy K Zoom kommer att kosta cirka £ 400 när den säljs i slutet av maj. I grund och botten är det en dyr mellantelefon som kör Android KitKat.

För en 4,8-tums telefon är den stor. Härlig och ergonomisk, med en böjd fördjupad polykarbonatkropp i Galaxy S5-stil, men ändå stor. Den är 16,6 mm tjock, så tjockare än 10,4 mm Lumia 1020 och nästan alla andra smarttelefoner på marknaden, och tung också. Vid 200 g är det en lättare touch än sin föregångare Galaxy S4 Zoom, men inte tillräckligt för att göra en verklig skillnad.

Längs överkanten, när du hålls i liggande, hittar du volymvippan, strömbrytaren och avtryckaren – håller volymen och slutarkängorna i kameraappen från viloläge.

Runda fram – eller ska det vara tillbaka? – det finns en 720p Super AMOLED. Det är klart, ljust och kraftfullt och representerar ett stort steg upp från S4 Zoom, som bara hade en 4,3-tums 960×540-skärm. Men uppriktigt sagt skulle vi ha velat att Samsung skulle wow oss med en 1080p-skärm här. Om vi ​​ägde en K Zoom skulle vi förvänta oss att spendera mycket tid på att zooma in, beskära och generellt tänka på stora, skarpa bilder innan vi delar dem, vilket alla skulle vara bättre i full HD.

Inuti kommer den att köras på en hexa-core-processor som kombinerar en fyrkärnig 1,3 GHz och dual-core 1,7 GHz-chips. Lagring är en storlek som passar alla – 8 GB – men du kan lägga till mer via microSD och 2430 mAh-batteriet är avtagbart.

0 Shares