Samsung Galaxy köparhandbok: De bästa Samsung-telefonerna till varje pris 2021

0 Shares

Samsung är förmodligen den mest kända tillverkaren av Android-enheter på planeten – du har förmodligen känt några mindre tekniskt kunniga människor som i stort sett kallar Android-telefoner som “Galaxies”. Det beror både på att dess enheter i allmänhet är kompetenta och väl marknadsförda, och också för att den sydkoreanska jätten tillverkar ungefär en miljard modeller till varje tänkbar prispunkt. Så om du vill köpa, hur väljer du det? Här bryter vi ner dina alternativ – från superpremie till de absolut nödvändigheterna.

Premium: $ 700 och uppåt

Det kommer förmodligen inte att bli en överraskning att när det gäller att få de bästa telefonerna Samsung erbjuder, oavsett pris, är flaggskeppet S21-linjen din bästa insats. Detta gäller särskilt med tanke på att det inte har funnits någon nottelefon i år. Men det finns vissa skillnader mellan de tre S21-modellerna utanför storleken.

Galaxy S21 Ultra

Om du är ute efter topp Samsung 2021 bör Galaxy S21 Ultra vara din favorit. Det är en enorm son till en pistol, med en 1440p, 120Hz, 6,8-tums skärm, och det är snabb, packar den senaste Snapdragon 888-processorn och minst 12 gigabyte RAM. I vår recension fann vi att dess kameror också var fantastiska. David fick särskilt högt beröm för sin 10x teleobjektiv och kallade den “en absolut pärla.”

Det är dock dyrt, med en MSRP som börjar på $ 1.200 och går hela vägen upp till $ 1.380 för den högsta trimmen. Men om du vill ha det ‘otvetydigt bäst Samsung har att erbjuda, det här är det.

Galaxy S21 +

Gå ner till S21 + och du missar några kamerafunktioner (främst teleobjektiv, som Ultra har två av), skärmfastigheter (den har en 6,7-tums skärm till Ultras 6,8) och marginella prestandaförbättringar ( det har “bara” åtta gig RAM), men du sparar också lite seriösa pengar. I vår recension älskade Ryan S21 +: s jämförelsevis smidiga byggnad och plattare skärm i förhållande till den dyrare S21 Ultra. “S21 Ultra är onekligen en” bättre “telefon”, skrev han, “men den är 200 dollar dyrare och inte alls lika bekväm att hålla.” Du kan ta en S21 + från $ 1 000.

Galaxy S21

Den vanliga Galaxy S21 erbjuder premium Samsung-upplevelsen i ett relativt kompakt paket med en “liten” 6,2-tums skärm. Visst, dess baksida är plast, men det är ganska snyggt plast, och det är ungefär den enda eftergift som gjorts för att träffa dess betydligt lägre MSRP. I vår recension drog Ryne slutsatsen att “När du kommer till det är Galaxy S21 en bra telefon till ett bra pris”, och det är svårt att argumentera: den börjar på $ 800 och har redan sett försäljningspriser så låga som $ 650 .

Mellanklass: $ 300 – $ 699

Samsungs högsta telefoner kostar inte så mycket som de en gång gjorde, men det är fortfarande helt rimligt att inte spendera mer på en telefon än vad du gör på hyra. Tack och lov erbjuder företaget ett antal mellanliggande alternativ, varav det bästa sträcker sig över flaggskeppslinjen.

Galaxy S20 Fan Edition

S20 FE har en intressant nisch i Samsungs smarttelefonportfölj. Med en MSRP på $ 699 (och ofta till försäljning för mindre) erbjuder den mycket av det som gjorde förra årets S20-serie önskvärd till ett mycket lägre pris. Den har 120Hz-skärmen och Snapdragon 865 CPU (komplett med 5G!), Plus avancerade förmåner som trådlös laddning. Min recension postulerade att det kan ha varit den bästa telefonen 2020 – och jag tror att det skulle ha varit om det inte vore för vissa enheter som upplevde en konstig pekskärmsproblem. Ändå, om du är beredd att returnera eller byta ut din enhet om den påverkas, är S20 FE ett fantastiskt paket som är rätt prissatt.

Galaxy A71

Samsungs nyligen meddelade 2021-serie A-serien för USA inkluderade inte Galaxy A72 – men det är okej, för förra årets A71 är fortfarande en banger. Den har inte trådlös laddning eller en IP-klassificering för vatten- och dammmotstånd som S20 FE, men den har fortfarande ganska lyxiga tillbehör som en 1080p AMOLED-skärm och den 5G-kompatibla Snapdragon 765G-chipset – samma som används i Googles flaggskepp Pixel 5. Det är inte tillgängligt olåst, men du kan få det från en massa bärare som börjar på $ 600.

Galaxy A52

Vi har inte haft chansen att använda den helt nya Galaxy A52 ännu, men det ser väldigt lovande ut. Den packar 5G-kapabla Snapdragon 750G-chipset, en 120Hz AMOLED-skärm, sex gigabyte RAM och Android 11 – plus löftet om tre OS-versionuppdateringar och fyra hela års säkerhetsuppdateringar. På $ 500 ser det ut som ett fantastiskt värde.

Hedersomnämnanden

På Verizon? Tänk på transportören exklusiv Galaxy A42 5G. Den erbjuder några av samma förmåner som A52 – nämligen Snapdragon 750G CPU, gott om 128 gigabyte intern lagring och Android 11 – för $ 100 mindre. Plocka upp en från Samsung eller Verizon. Och om du håller utkik kan du hitta förra årets Galaxy A51 för $ 350 eller mindre då och då på Amazon eller direkt från Samsung.

Budget: 299 $ eller mindre

Anta att du är ute efter en ännu billigare enhet. Inget problem! Samsung är över budgetmarknaden med smartphones från så låga som $ 110.

Galaxy A32

Samsungs nya Galaxy S32 är lite underligt. För $ 280 är det en av de billigaste 5G-kompatibla telefonerna du kan köpa. Den körs på en ganska blygsam MediaTek 720 CPU och fyra gig RAM, men det är mer än tillräckligt med hästkrafter för vad de flesta gör på sina telefoner. Det har också ett nötigt 5000 milliamp-timmars batteri, en fingeravtryckssensor på skärmen och Android 11 i släp – så det borde inte kännas som en kompromiss. Det är dock bara tillgängligt via en handfull bärare.

Galaxy A12

Ett annat nytt tillskott till A-serien, A12 har mycket att erbjuda för mindre än 200 dollar. Liksom A32 har den ett stort 5.000 milliamp-timmars batteri och en riklig 6,5-tums skärm (även om den bara är 720p). Det är garanterat tre års säkerhetsuppdateringar också. Om du letar efter ett fynd på AT&T, Cricket, Metro eller T-Mobile korrekt, kolla definitivt den här. Det är $ 180.

Galaxy A02s

Galaxy A02s klockar in på bara $ 110 och är ungefär lika billig som smartphones blir. Det är super grundläggande, med en äldre processor och bara två gigabyte RAM. Det har inte ens en fingeravtryckssensor. Men hej, det har samma stora batteri som A32 och A12, och det kommer att ringa och skicka texter med det bästa av dem. Om du är ute efter något okomplicerat och billigt passar det definitivt räkningen. Det är planerat att säljas senare denna månad från en massa olika operatörer, såväl som olåsta, direkt från Samsung.

Hedersomnämnande

De Galaxy A21 sportar mycket av samma delar som den nyare A12 – samma processor, samma RAM, liknande skärm – med fördelen att säljas olåst (från återförsäljare som Amazon) att använda på alla operatörer. Med tanke på den nuvarande marknaden är dess $ 250 MSRP lite brant, men det har setts till försäljning för så lågt som $ 149. Om du ser en till det priset har du hittat dig mycket.

0 Shares