Den indiska marknaden har ännu inte bevittnat ett enda 5G-nätverk, men det hindrar inte företag från att skicka 5G-telefoner. Samsung har redan lanserat en handfull i landet och dess senaste, Galaxy M42 5G, är den billigaste hittills. Om det verkar bekant beror det också på att det är en ny version av Galaxy A42 5G.

Telefonen drivs av Qualcomm Snapdragon 750G-processor, tillsammans med upp till 8 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme. Det finns en 6,6-tums FullHD + OLED-skärm för dina visningsbehov, men den har en ganska föråldrad U-formad hack som rymmer 20MP selfie-shooter.

Telefonens baksida är gjord av polykarbonat och har en lager, punktdesign. Även om det kanske inte är det mest premiumkänsliga materialet, hjälper det till att minska vikten och bör låta det överleva droppar.

Fyrkamerainställningen är en ganska standardaffär – den består av ett 48Mp brett, 8MP ultrabrett, 5MP djup och 5MP makro. Du kan spela in upp till 4K 30 bilder per sekund med den primära sensorn.

Det finns en 5.000 mAh enhet ombord, som ska hålla dig en dag eller mer. Laddningen sker dock på den långsammare sidan med den medföljande 15W-adaptern. M42 5G kör Android 11 ur lådan med One UI 3.1 över toppen.

Du kommer att kunna göra en beställning av telefonen på Amazon, Samsung eller andra ledande butiker från och med den 1 maj. Det kommer också att finnas ett introduktionserbjudande på Amazon som räcker ut en söt rabatt på 2000 kr (~ 27 dollar).