Samsung Galaxy Note 2 recension

0 Shares

Lägg Galaxy Note 2 bredvid 4.8in Galaxy S3 och plötsligt – som Goldilocks en gång sa – börjar den mindre av de två se precis ut. Plötsligt ser den bästa telefonen i världen ut som en liten telefon som plötsligt verkar lättare att hålla i ena handen.

Sida vid sida är det uppenbart att Samsung har gjort Not 2 till en uppskalad version av Galaxy S3: samma vita plast, samma avtagbara baksida och böjda silversidor. Det gör den nya Note mycket lättare att greppa än den ursprungliga 5.3in-versionen och lurar dig att tro att den är smalare än den egentligen är. Ett av de få mindre grepp vi har med S3 är att dess strömbrytare är lite lättare att slå än vad som är idealisk, och not 2 är densamma – att av misstag stänga av skärmen under en häftig slagsmål på GTA III är inte fantastisk.

Om inte särskilt premium, känns Note 2 lika solid som S3 – ingen böjning eller knirrande här, som vi mumlade om i Not 10.1, även om S Pen kan fnissa lite i sin plats. Under locket får du utbytbart batteri, microSIM och microSD-kortplatser som användare av S3 kommer att känna till, men högtalaren är lägre på Not 2 än på S3. En liten irritation: som med S3 betyder den gigantiska skärmen att det finns så lite ram, att du kommer att trycka på de två Android-tangenterna på vardera sidan av hemknappen mer än du vill.

Vid 182,5 g tippar anteckning 2 smartphone-skalorna, men tänk på den enorma HD HD-AMOLED-skärmen, för att inte tala om det massiva 3,100 mAh-batteriet som behövs för att trycka på alla dessa pixlar och det verkar som ett rimligt avvägning. Att hålla telefonen mot örat för att ringa räcker inte handen något – för att inte tala om att du ser lite “Dom Joly” ut – så hemma befann vi oss med att använda högtalartelefonfunktionen oftare än vanligt, och om vi skulle göra det permanent anta not 2 skulle vi genast köpa ett Bluetooth-headset. En med aptX, nu tänker vi på det.

0 Shares