Samsung Galaxy Note 7 vs Galaxy Note 8: Vilka är de förväntade förändringarna?

0 Shares

En av nedbrytningarna av den fantastiska framgången för Samsung Galaxy S8 och S8 Plus är att båda har lyckats återställa konsumenternas förtroende för företaget. Så när Galaxy Note 8 så småningom lanseras kommer minnen från exploderande Note 7s att vara längre ner i gränden i de flesta människors minne.

Istället pekar inledande rykten på att Samsung faktiskt förbereder en blockbuster för en enhet som skulle lyckas den olyckliga not 7. Låt oss ta reda på hur Galaxy Note 8 kommer att skilja sig från förra årets Galaxy Note 7.

Samsung Galaxy Note 7 vs Galaxy Note 8: Design

Samsungs nya designtema kännetecknas av minimal ram längst upp och ned och ingen längs sidorna kommer också att reflektera över den kommande noten 8. S8 och S8 Plus är redan lysande exempel på det och detsamma förväntas med den kommande Galaxy Note 8 också.

Faktum är att så otroligt är not 8 (antagligen så) att not 7 redan verkar vara från en svunnen tid. Och not 7 är inte ens ett år gammal än.

Med den nedre ramen reducerad till bara ett minimum är naturligtvis det första skadade naturligtvis hemknappen. Och borta skulle också den underliggande fingeravtryckssensorn vara.

I stället ryktas not 8 att ha fingeravläsnings grejer under den främre skärmen. Det skulle återigen vara en stor teknisk innovation, förutom att ta hand om en av nackdelarna med S8-serien där sensorn är placerad bredvid kammen och ofta blir felaktig för den andra.

Samsung Galaxy Note 7 vs Galaxy Note 8: Display

Skärmen har alltid varit en stark punkt med alla Samsung-flaggskepp, vanligtvis packade fler pixlar per kvadrattum än motsvarande iPhone-enheter. Vissa tror också att Galaxy Note 8 kan komma med en 4K-skärm jämfört med SAMOLED-skärmen på sin föregångare; samma igen ifrågasätts av många med tanke på den förstnämnda batteriets läppkvalitet.

Den största förändringen kan dock vara i skärmdimensionen. Så medan Note 7 kom med en 5,7-tums skärm, är den troligen 6,4 tum på Not 8 med extern enhetsdimension förblir i stort sett densamma.

Samsung Galaxy Note 7 vs Galaxy Note 8: Kamera

Not 7 hade en av de bästa kamerorna någonsin på en mobil och detsamma kunde förbättras två gånger i not 8. Exakta detaljer är inte tillgängliga även om rykten tyder på att samma (eller kanske förbättrade) 12MP-kamera kan föras vidare i not 8.

En sekundärlins med 3.X optisk zoom kan dock också vara en del av den bakre kamerainställningen. Vidare skulle de dubbla kamerorna vara vertikalt inriktade längs mitten av enheten, hävdade rykten.

Samsung Galaxy Note 7 vs Galaxy Note 8: Batteri

Detta skulle utan tvekan vara ett av de största gråområdena för Samsung att fokusera på, och med rätta. Och för att förneka sådana chanser tros Samsung ha vänt sig till sin inhemska konkurrent LG för att leverera det batteri som behövs för not 8.

Ingen info om vilken batteristorlek som så småningom kommer till Not 8. Bara för referens kom Note 7 med en 3 500 mAh som bekvämt passerade hela dagen under normal användning, medan den fortfarande hade en hel del kvar.

Samsung Galaxy Note 7 vs Galaxy Note 8: Specifikationer

Flaggskeppstelefoner kommer med flaggskeppsspecifikationer. Så medan den då toppmoderna Snapdragon 820 prydde Not 7, dess efterträdare, verkar Snapdragon 835 det automatiska valet att låna Not 8 lite seriös bearbetning. Enheten ryktas också att packa Samsungs interna Exynos 8995-processor.

Men medan Note 7 nöjde sig med ett 4 GB-minne, återstår det att se om detsamma blir förbättrade till 6 GB på Note 8, som vissa spekulerar i.

På det hela taget verkar Galaxy Note 8 forma sig till en mäktig telefon som allvarligt kan hindra Apple-jubileums iPhone-firandet. Tävling är här förvarnad.

0 Shares