Samsung Galaxy Note10 och Note10 + är kraftfulla, vackra och mycket dyra

0 Shares

Tidigare idag hade Samsung sin stora “Unpacked” -händelse i New York, och BetaNews var där för att ta upp allt. Som förväntat presenterades Galaxy Note10. Din var verkligen i tredje raden och lyssnade på välplacerade Samsung-anställda högt “ooh” och “ah” vid varje liten sak som visas på scenen. Medan deras utmattade entusiasm var komiskt överdriven, avslöjades faktiskt några spännande saker, inklusive borttagningen av den gamla skolans hörlursuttag – äntligen!

I år finns det två nya Android 9.0-telefoner – Note10 och Note10 +. Det här är första gången en Note-smartphone erbjuds i mer än en skärmstorlek. Plus i namnet indikerar att det är den bättre enheten, inklusive att ha en större skärm. Den har en 6,8-tums dynamisk AMOLED Infinity-O-skärm med upplösning 3040 × 1440, medan icke-plus har en 6,3-tums skärm med en upplösning på 2280 x 1080. Båda är HDR10 + -certifierade.

Kameror är för det mesta desamma på båda. Var och en har en 10MP främre kamera. På baksidan har de båda en 16MP ultrabred kamera, en 12MP vidvinkelkamera och en 12MP telefoto-shooter. 10+ lägger till en “DepthVision” bakre kamera, dock, vilket är ganska snyggt. Det låter dig få noggranna mätningar av föremål, men det är inte det coolaste. Med Galaxy Note10 + DepthVision-kameran kan du faktiskt ta 3D-skanningar av objekt som du sedan kan förvandla till en animerad GIF. Du kan även skicka skanningen till en 3D-skrivare och göra en kopia av den!

Vad som verkligen imponerade mig angående kamerorna hade att göra med S-Pen – Samsungs snygga penna. Förutom att det ger möjlighet att fjärrta bilder har den nu en 6-axlig sensor som låter dig använda gester för att ändra kameralägen. Genom att hålla ner en knapp på pennan och svänga med handleden kan du enkelt ändra kameralägen och sensorer. I min testning fungerade den gester felfritt. Det bör visa sig vara en mycket praktisk funktion. Det finns till och med en cool AR Doodle-app, som låter dig klotter i AR – den är vansinnigt kul och fungerar fantastiskt.

Note10 och 10+ levereras med en 7nm 64-bitars Octa-core-processor, men hastigheten och modellen kan vara olika beroende på din marknad. Med andra ord kan USA-modellen ha en något annan CPU än, säg Sydkorea.

Du får 12 GB RAM som standard i 10+, med ditt val av 256 GB eller 512 GB intern lagring. Icke-plus-modellen kommer bara med 256 GB lagringsutrymme, men 8 GB RAM i LTE-varianten och 12 GB i 5G-versionen. Vänta. 5G? Ja, både Galaxy Note 10 och 10+ kommer också i 5G-varianter. Även om det är coolt är jag mer upphetsad av 802.11ax Wi-Fi-stöd. Det är riktigt coolt att äntligen se några smartphones med Wi-Fi 6.

Som du kan se är 10+ helt klart den bättre enheten, men vänta, det finns mer – det har till och med ett större batteri. Note10 har ett 3 500 mAh batteri, medan 10+ har 4 300 mAh. Oavsett vilken större skärm och upplösning som orsakar mer batteriladdning, bör 10+ fortfarande ha längre batteritid. Samsung hävdar att båda kan hålla “hela dagen”, men när du behöver juice upp stöder båda telefoner kabelbunden och trådlös snabbladdning. Och ja, de kan båda dra dubbeldrift som laddare själva – de kan trådlöst juice upp en annan Qi-aktiverad enhet.

Tro det eller ej, Microsofts vd Satya Nadella var till hands för att lyfta fram ett nytt partnerskap mellan Windows-tillverkaren och Samsung. Det finns en ny funktion som heter “Länk till Windows” som i grunden är skärmspegling när den är ansluten via USB-C. Dessutom kommer Microsoft snart att låta Note10-ägare (och förhoppningsvis alla Android-användare, så småningom) skicka och ta emot både samtal och sms från Windows 10 via appen Your Phone.

Microsoft tillhandahöll följande uttalande.

Detta börjar nästa kapitel i vårt långvariga partnerskap med Samsung och är ytterligare ett steg i vår resa för att få det bästa av Microsofts produktivitet till de enheter du känner och älskar. Vi är glada att meddela att de nya Samsung Galaxy Note10-telefonerna hjälper dig att få mer gjort direkt ur lådan, integrerat med de bästa produktivitetsapparna och tjänsterna från Microsoft inklusive OneDrive, Outlook, din telefonapp med länk till Windows och tillgång till Word, Excel och PowerPoint. Som Satya sa idag är vår ambition att hjälpa människor att vara mer produktiva på vilken enhet som helst – och kombinationen av våra intelligenta upplevelser med Samsungs kraftfulla, nya enheter, inklusive Galaxy Note10 och Galaxy Note10 +, gör detta till verklighet.

För att se alla funktioner på ett mer koncist sätt delar Samsung den användbara infografiken nedan.

DJ Koh, VD / koncernchef för IT- och mobilkommunikationsavdelningen, Samsung Electronics ger följande uttalande.

Från början har Galaxy Note stått för de bästa teknologierna och funktionerna. Galaxy Note10 föreställer sig detta löfte för den moderna Note-fläkten som använder sin smartphone för att ta sin produktivitet och kreativitet till nästa nivå och som enkelt flyter mellan idéer och strävar efter ett ögonblick. Varje del av Galaxy Note10 har utformats för att hjälpa användare att uppnå mer. Oavsett om de avslutar ett stort projekt för arbete, spelar in och redigerar en video eller spelar sitt favoritmobilspel, kommer Galaxy Note10 att hjälpa dem att göra det snabbare och bättre.

När det gäller kostnad och tillgänglighet för Note10 och 10+ har jag goda nyheter och dåliga nyheter. Den goda nyheten är att du inte behöver vänta länge – de kommer i butikerna 23 augusti (även om du kan förbeställa nu). De dåliga nyheterna, som du kan förvänta dig, är priset. Note10 börjar på $ 950, medan 10+ börjar på $ 1100. Ja, det är en obscen mängd för en smartphone. Med detta sagt kommer det sannolikt att finnas operatörskampanjer för att förhoppningsvis minska slaget lite. Hej, du kan gå i skuld för Note10, men åtminstone har du många färger att välja mellan.

0 Shares