Samsung Galaxy S3 recension

0 Shares

Samsung Galaxy S3 är närmare Galaxy Nexus än Galaxy S II, tack vare de avrundade hörnen som (vi föreställer oss) lämnar Apples advokater lite mindre arbete att göra under de kommande månaderna.

Läs Samsung Galaxy S II recension

Finns i både stenblå och marmorvitt (vi föredrar den förstnämnda texturerade utseendet), skär Galaxy S3 en strålande siffra med en slät 8,6 mm tjock, bara 0,2 mm tunnare än HTC One X. Det är en imponerande prestation med tanke på dess större 2100 mAh batteri (One Xs batteri erbjuder 1800 mAh).

Vid 133g känns Galaxy S3 lugnande viktig. Det är tyngre än S II med 17 g, men vi gillar S3: s nyvunna soliditet, som backas upp med lugnande byggkvalitet och en mjuk men ändå taktil finish som känns naturlig i din hand. Småhänta gadgeteers kan kämpa med den extra skärmen fastigheter, särskilt svårt att sträcka upp till anmälningsfältet utan att offra lite grepp.

Tyvärr finns det inga tecken på Apple-inspirerad borstad aluminium, men till skillnad från S II är Galaxy S3 klädd i HyperGlaze (Samsungs snygga sätt att beskriva glänsande polykarbonat). Som vi har sett i HTC One X erbjuder polykarbonat större hållfasthet, hållbarhet och reptålighet jämfört med traditionell plast, även om vi tycker att HTC: s polykarbonatkonstruktion med en enda kropp fortfarande ger en mer solid premiumkänsla.

När bakstycket har tagits bort är det bedrägligt spetsigt och ser ut som de plastvarianter som finns på Galaxy S II och Note. Klipp fast det, dock, och telefonen känns mer än robust nog för att ta en oavsiktlig basning här och där, särskilt med tanke på att den är frontad med en Gorilla Glass 2-skärm.

Samsung inkluderade en 3,5 mm hörlursuttag uppe, en microUSB-port på botten och en microSD-kortplats (en funktion som saknas mycket från HTC One X). Med utbyggbart lagringsstöd för upp till 64 GB ovanpå de interna 16 GB, 32 GB eller 64 GB som redan finns, kommer utrymme inte att vara ett problem för Galaxy S3-användare.

Micro-SIM-kortplatsen är lätt åtkomlig under bakstycket, vilket är en god sak om du är trött på att leta efter spetsiga objekt för att ta bort iPhone 4S eller HTC One Xs SIM-kort.

Strömknappen faller på höger sida och erbjuder enkel låsning med en hand, med volymknapparna mittemot. Galaxy Note-användare är redan bekanta med denna inställning men vissa smartphone-ägare kan råka ändra volymen med fingrarna när de låser och låser upp telefonen. Oroa dig inte, du blir van vid det.

0 Shares