Samsung Galaxy S4 recension

0 Shares

En större skärm, högre upplösning och en uppgradering till Gorilla Glass 3 är bara vad du kan förvänta dig av en modern flaggskeppstelefon, men S4s Super AMOLED-skärm förstärker specifikationerna med extra smarts som inkluderar Adapt Display, som automatiskt justerar mättnad som samt ljusstyrka när ljusförhållandena förändras.

Det är inte att säga att specifikationerna inte spelar någon roll, kom ihåg, och även om S4-skärmen inte riktigt kan matcha HTC One 468ppi-figur, är det bara för att den har samma antal pixlar sträckta över en skärm som är 0,3 tum större. Det kan inte förnekas att det är ett ögonbredande spektakel på en skärm – pixlarna ser ut som om de sitter precis ovanpå glaset.

Faktum är att ringa upp den till full ljusstyrka och slå på den dynamiska inställningen och den är nästan näthinneskärande i sin livlighet. Ovanligt befann vi oss på en ljusstyrka på mindre än hälften. Med det sagt kan det vara mycket användbart att ha all den stansen tillgänglig när du använder telefonen i starkt solljus.

Ökningen till 1080p tar med sig mycket skarpare, renare text som gör att S3 ser rent ut otydlig i jämförelse. Kontrasten är också utmärkt, även om S4 vid sidan av HTC verkar ha en liten blå nyans, med den som kastar renare vita på webbsidor.

Vi rekommenderar att du bekanta dig med avsnittet Skärmlägen i Inställningar också, som S4 kan lämna till sina egna enheter överkokta hudtoner och låta dina favorit Planet Earth-avsnitt se ut som om de har filmats på Pandora. Standard-, Professional Photo- och Movie-lägena är alla att föredra framför Dynamic. När det gäller Adapt Display är det så subtilt att vi inte såg någon verklig skillnad om den var på eller av.

När det gäller S4-pumpning av filmer till din telefonbox tillhandahålls du rikligt med MHL 2.0 (mobil high-definition-länk) trådbunden standard samt att du kan växla skärmspegling och DLNA-delning för att söka efter kompatibla enheter.

Den enda högtalaren på baksidan går mycket högre och låter faktiskt bättre än den genomsnittliga smarttelefonen, men för seriösa lyssnande är hörlurar verkligen det enda sättet att gå. Koppla in några (helst inte de i lådan, eftersom de inte är mycket polis) och ljudet du får är smidigt och öppet, men inte riktigt lika tydligt och kraftfullt som presentationen från HTC One.

0 Shares