Samsung Galaxy S5 Prime med 2K-skärm är på väg

0 Shares

Medan LG G3 och Oppo Find 7 ser ut att landa med superskarpa 2K-skärmar, pryder Galaxy S5 redan människors fickor med sin 1080p-skärm. Men det kan snart ha en 2K efterträdare.

Rykten om en 2K Galaxy S5 Prime har cirkulerat i mer än ett år, och de senaste nyheterna tyder på att den kommer att vara ute i år och bekvämt sätter sig mot den efterlängtade LG G3.

Enligt Sam Mobile är det interna namnet på S5 Prime KQ, och ja, det har en 2560 x 1440 2K-skärm.

Webbplatsen rapporterar att Galaxy S5 alltid var tänkt att ha en 2K-skärm, men den övergavs på grund av produktionsfrågor som för närvarande stryks ut.

För närvarande är KQ enligt uppgift i sin mitten-till-sena utvecklingsfas, och vi förväntar oss att Samsung siktar på en lansering 2014, så att inte 2K G3 stjäl bort Samsung Galaxy S5s åska.

Modellnumret för KQ tros vara SM-G900, och en handenhet med det exakta modellnumret har nyligen dykt upp på Zauba (en indisk sjöfartsdatabas), och det är enligt uppgift en av fyra enheter som skickades över för FoU-ändamål.

Specifikationerna för Galaxy S5 Prime inkluderar en 2K-skärm, Qualcomms mest kraftfulla Snapdragon 806 fyrkärniga processor, 3 GB RAM och en 16MP-kamera.

Det är ännu inte klart hur nära vi är till ett officiellt tillkännagivande och släppdatum, men om ditt hjärta var inställt på en Galaxy S5 kan du kanske befinna dig i en köparens dilemma …

Vi kommer att hålla dig uppdaterad med fler nyheter när vi får det.

LÄS MER: LG G3: specifikationer, pris, släppdatum – allt vi tror att vi vet

[Sam Mobile, Talk Android, Zauba]

0 Shares