Samsung Galaxy S5: s hela skärm kan vara en fingeravtrycksläsare

0 Shares

Samsung Galaxy S5-lanseringen är drygt två veckor borta, men det hindrar inte ryktfabriken från att reta oss alla dagligen.

Det senaste ryktet kommer med tillstånd av iTechAddict’s ‘Samsung insider’ som hävdar att Galaxy S5: s skärm i sig kommer att fungera som en fingeravtrycksläsare.

Det är rätt. Till skillnad från iPhone 5s Touch ID Home-knapp eller HTC One Max bakre skanner kommer Galaxy S5 att kunna skanna dina fingeravtryck med själva skärmen, så att du kan låsa upp enheten och eventuellt godkänna transaktioner.

Även om det låter som en olycklig framtidsblick har vi stött på en uppsats från University of Houston som visar att tekniken definitivt är möjlig. Studien diskuterar framsteg inom transparenta fingeravtryckssensorer som kan integreras i TFT-pekskärmar.

Den senaste rapporten är en värld borta från den senaste rapporten vi hörde, kom ihåg, vilket föreslog att Samsungs skanningsteknik inte är lika mogen som iPhone 5s.

Men om de nya rykten visar sig vara sanna, kommer Galaxy S5, med sin 2560 x 1440 QHD-skärm, 3 GB RAM och Exynos 6 / Snapdragon 805 inre, att vara den mest avancerade smarttelefonen i världen när den avslöjas vid Mobile World Congress i Barcelona .

LÄS MER: Samsung Galaxy S5: specifikationer, släppdatum, pris – allt vi vet

[iTechAddict via TechSpot, image credit: Concept Phones]

0 Shares