Samsung Galaxy S5 vs HTC One (M8)

0 Shares

Båda dessa telefoner kör den senaste versionen av Android, 4.4 KitKat, men var och en har sin egen hud på toppen. M8 får HTC: s Sense 6-gränssnitt, och mycket trevligt är det också. Den främsta bland dess attraktioner är BlinkFeed – en vackert balanserad blandning av uppdateringar av sociala medier och nyheter från ditt val av ämnen, som sitter på en egen skärm. Sense 6-versionen kan också hantera RSS-flöden, vilket är trevligt, plus det lär sig vad du gillar och presenterar det för dig först. Det räcker inte att slå S5: s gränssnitt på egen hand, men BlinkFeed är definitivt en stor sträng till M8: s båge.

Som ett operativsystem är Sense 6 ganska återhållsam och snyggt anpassningsbar. Förutom att ge dig BlinkFeed, ramlar det sig inte i halsen med onödiga appar, och det är bra för oss. Det har dock några andra fina detaljer, inklusive möjligheten att slå på skärmen genom att dubbeltrycka på telefonen och svepa rakt in i BlinkFeed eller din senast öppnade app även när telefonen är avstängd.

S5 får Samsungs TouchWiz-hud, och den goda nyheten är att den äntligen har tonats ner från den in-your-face-version som vi har sett på tidigare Galaxy-telefoner. Ikoner är enkla, viktiga appar som S Planner-kalendern har rensats upp och avlägsnats, och alla Samsung-uppblåsningar – förlåt, viktiga appar – städas snyggt i sin egen mapp.

Den stora nya funktionen är My Magazine, som drivs av Flipboard och syftar till att tjäna en BlinkFeed-liknande upplevelse. Det lyckas inte riktigt, med ingenstans lika många anpassningsalternativ och inget sätt att integrera kalendrar och RSS-flöden, men förhoppningsvis kommer framtida uppdateringar att förbättra det. Och naturligtvis får du alla Samsungs andra mjukvarutrickor som vi ser på S4 – eye tracking tech, S Health-appen och mycket, mycket mer.

Personlig smak kommer att gå långt för att avgöra vilken av de två du föredrar, men för oss slår HTC: s renare gränssnitt och användbara detaljer som att trycka på för att låsa upp och BlinkFeed S5 med allt-på-det-tillvägagångssättet.

Vinnare: HTC One (M8)

0 Shares