Samsung Galaxy S5 vs LG G2

0 Shares

Både Samsung och LG har gjort sig skyldiga till att ha krossat Android med massor av mjukvarutillbehör, men vissa är faktiskt riktigt användbara.

Galaxy S5 och G2 låter dig båda låsa av din personliga del av telefonen, så att gästerna kan använda din enhet utan att leta efter dina filer, mappar och appar.

G2: s utmärkta Knock On-upplåsningsfunktion förväntas också uppdateras med G Pro 2s Knock Code-färdigheter som låter dig trycka ut ett mönster över skärmen för att låsa upp det.

Det fungerade riktigt bra när vi testade det på Mobile World Congress och vi ser fram emot att det landar på alla LG: s större enheter i år.

S5 har dock ett mycket imponerande (på papper åtminstone) batterisparläge som förmodligen kan pressa ut ytterligare 24 timmars batteritid med bara 10% laddning kvar på batteriet.

En gång aktiverad blir menyerna och skärmen svartvita och alla appar är frusna. Du kan dock fortfarande ringa och ta emot samtal och textmeddelanden, och vi kan se oss själva utnyttja det fullt ut på en utekväll, strandsatta från alla strömkablar.

Galaxy S5 har också Samsungs uppdaterade S Health-app som är inbyggd i den senaste versionen av TouchWiz. Den erbjuder detaljerad information om förbrända kalorier, steg som tagits och till och med kalorier som konsumeras, om du kan bry dig om att skanna in varje liten sak du äter hela dagen.

Tack vare hjärtskannern på baksidan kan du till och med mäta din hjärtfrekvens så att du inte känner dig för dålig. Eller för upphetsad. Eller för … död.

Samsungs nedladdningsbooster-läge låter också väldigt intressant. Den kan använda både 4G- och Wi-Fi-anslutningar samtidigt för att ladda ner stora filer snabbare än Wi-Fi eller 4G ensam. Om det fungerar kan det förändra våra Starbucks arbetsvanor för gott.

Vinnare: Samsung Galaxy S5

0 Shares