Samsung Galaxy S5 vs Sony Xperia Z2: vägningen

0 Shares

Dessa två är nästan de mest kraftfulla smartphonesna på planeten just nu, och det finns väldigt lite mellan dem.

Sony Xperia Z2 har en Qualcomm Snapdragon 801 fyrkärnig processor klockad vid 2,3 GHz plus 3 GB RAM. Samsung Galaxy S5 har ett något snabbare Snapdragon 805 fyrkärnigt chip som körs på 2,5 GHz, men 2 GB RAM. Inte heller är 64-bitars kompatibelt.

Vi har inte haft chansen att mäta eller testa dem i verkligheten än, men vår tarmkänsla är att (a) Z2 kan vara lite bättre på multitasking (b) S5 kan vara lite snabbare totalt sett och (c) båda telefonerna kommer att bli snabba och kapabla att hantera allt du kanske bryr dig om att kasta på dem.

S5 har en hastighetsrelaterad funktion som vi verkligen gillar ljudet av: Download Booster, som använder 4G och Wi-Fi samtidigt för att hjälpa filer att ladda ner mycket snabbare.

Z2 har ett 3000mAh batteri som levererar (enligt Sony) 19 timmars samtalstid, upp till 880 timmars standby och upp till 10 timmars videouppspelning. Samsung hävdar att S5: s 2800mAh-batteri ger upp till 21 timmars samtalstid och 390 timmars standbytid.

Båda telefonerna har operativsystemet Android 4.4 KitKat med sina egna UI-utsmyckningar ovanpå. Båda har sina egna meriter och lika irriterande bloatware att hantera.

Den här är alldeles för nära för att ringa tills vi får chansen att använda båda telefonerna i stor utsträckning och köra benchmarktest. För tillfället måste vi kalla den här en död värme.

Vinnare: Odeklarerat för tillfället

0 Shares