Samsung Galaxy S5 vs Sony Xperia Z2

0 Shares

En tuff runda. Låt oss börja med byggkvalitet. Både S5 och Z2 är byggda för att klara det brittiska klimatets nypor och är helt vattentäta (enligt IP67-standarden när det gäller S5, IP55 för Sony) – men där slutar likheterna.

Samsung Galaxy S5 har, som tidigare telefoner i Galaxy S-serien, en avtagbar bakpanel (som låter dig komma till det utbytbara batteriet och ytterligare lagring), men trots det känns det tillräckligt solidt. Vi säger “tillräckligt” för, även om det inte finns mycket flex eller knarr här, om du vrider högtalaren tillräckligt högt kan du höra denna bakpanel vibrera som en rädd valp i en snöstorm. Inte vad vi förväntar oss av en flaggskeppstelefon. Och ändå, trots det stora beroende av plast (sorry, polykarbonat), är S5 den mest solitt tillverkade telefonen Samsung någonsin har producerat.

Byggkvaliteten på Sony Xperia Z2 möjliggör inga sådana dåliga vibrationer. Glas och metall smälter till synes samman till ett sömlöst block. Det här är mer som du kanske tror, ​​men det finns något som känns lite fel här, och det är inte soliditeten – det är storleken och formen, med Z2s stora gamla blockiness som gör det obekvämt att hålla i ena handen jämfört med S5.

När det gäller utseende går Sony över hela Samsung. Inga överraskningar där: trots att Galaxy S-serien ständigt förbättras, kämpar Samsung för alltid för att designa en verkligt önskvärd telefon. Z2, å andra sidan, är smakfull och diskret – nästan lika härlig som en iPhone 5s.

Som sagt, vi ska ge den här omgången till S5 – bara. Medan Z2 slår i estetik och soliditet, är dess storlek och form bara för mycket för att komma förbi, särskilt med tanke på likheten i skärmstorlekar.

Vinnare: Samsung Galaxy S5

LÄS MER: 8 skäl att uppgradera till Samsung Galaxy S5

0 Shares