Samsung Galaxy S6 vs HTC One M9: Vilken är bättre?

0 Shares

Förra året skulle vi ha slösat bort några ord som förklarade varför HTC One (M8) var den bättre enheten än Samsung Galaxy S5 när det gäller utseende och byggnad. Men det har aldrig funnits en vackrare Samsung-smartphone än S6.

Bort är det flexibla polykarbonatet från sina föregångare, ersatt med glänsande Gorilla Glass 4 på framsidan och baksidan och en härdad aluminiumram med ett fint borrat högtalargaller och vackert bearbetade knappar. Det är underbart, särskilt i de vita och kolversionerna, och det känns underbart och premium i händerna, även om det är subtila toner av Xperia-liknande skärpa som filtrerar igenom.

På grund av Samsungs nyupptäckta uppskattning av posh design är S6-ryggen inte avtagbar och det finns inget utrymme för ett minneskort. Det betyder att du är begränsad till 32 GB, 64 GB eller 128 GB som din telefon är född med, medan HTCs 32 GB kan kompletteras med upp till 128 GB sött, sött microSD-minne. Det senare låter tilltalande, men väljer 64 GB eller 128 GB Samsung och du borde ha utrymme att spara ändå.

Under tiden sitter HTC One (M9) design någonstans mellan den ursprungliga och förra årets (M8). Det är fortfarande en fint tillverkad aluminiumkropp, men fronten är stark och industriell som den, och den går ut till en bak som är organisk och lutande som (M8). Även om det låter som om det kan vara lite ojämnt jämfört med sina nästan felfria föregångare, ser det i verkligheten fantastiskt ut (särskilt bakifrån), och efterbehandlingsprocessen har resulterat i en enhet som känns bra att använda.

Men medan HTC är ett betydande djur som mäter 9,6 mm i midjan – faktiskt lite tjockare än förra årets modell – är Samsung bara 6,8 mm tjock (exklusive en millimeter två för den utskjutande linsen). Faktum är att för en 5.1-tums enhet är S6 ganska snygg från topp till tå, och dess släthet gör det lite lättare att hålla.

Det här är en mycket nära omgång. Utseendet är subjektivt, och båda enheterna tilltalar på sitt speciella sätt.

Vinnare: Dra

0 Shares