Samsung Galaxy S7 edge vs Apple iPhone 6s Plus: Vilken är bäst för dig?

0 Shares

Samsung Galaxy S7 edge Apple iPhone 6s Plus

Samsungs nya Galaxy S7 edge kommer snart till butiker över hela världen, vilket ger konsumenterna ännu ett bra alternativ att välja mellan i phablet-utrymmet. Naturligtvis kommer många av er också att överväga Apples iPhone 6s Plus för din nästa stora smartphone, så hur går Samsungs senaste och bästa mot det?

Till skillnad från den tidigare jämförelsen mellan Galaxy S7 och iPhone 6s, som det tidigare flaggskeppet vann rättvist och fyrkantigt, blir det mycket svårare att hitta en vinnare mellan Galaxy S7 edge och iPhone 6s Plus. De två tabletterna är mycket mer lika än deras mindre motsvarigheter, vilket ger en mycket närmare kamp. Men vilken är bäst för dig?

Big vs Small

Först och främst, låt oss prata lite om skillnaderna mellan Galaxy S7 och Galaxy S7 edge och mellan iPhone 6s och iPhone 6s Plus för att bättre förstå Samsungs och Apples filosofier för sina två flaggskeppsfablar och varför denna kamp är mycket mer uppvärmd.

Som jag förklarade i min ursprungliga täckning av Galaxy S7 och Galaxy S7 edge finns det tre huvudskillnader mellan de två flaggskeppen: skärmstorlek, skärmform och batterikapacitet. Galaxy S7 har en 5,1-tums skärm, medan Galaxy S7-kanten har en 5,5-tums panel som är böjd (därav kanten i sitt namn). Den förstnämnda har ett 3000 mAh batteri, medan den senare har ett 3600 mAh batteri. De är praktiskt taget identiska annars.

Med iPhone 6s och iPhone 6s Plus har Apple inte skapat två flaggskepp som lika. Skillnaderna är mycket mer betydande här, eftersom iPhone 6s Plus inte bara har en större skärm – 5,5 tum i motsats till 4,7 tum – men dess skärm har också en mycket högre upplösning – 1 080 med 1 920 jämfört med 750 med 1 334 . Batteriet är också betydligt större – 2.750 mAh mot 1.715 mAh – och dess huvudkamera får också de extra fördelarna med optisk bildstabilisering.

Som du kan se finns det ett mycket större gap mellan iPhone 6s och iPhone 6s Plus än mellan Galaxy S7 och Galaxy S7 edge. Det är som om iPhone 6s inte klipptes från samma trasa som storebror. Samtidigt är Galaxy S7 edge i grunden bara en större Galaxy S7 med två kurvor på sidan av skärmen.

Jag föreslår att du läser den föregående artikeln först, som är länkad i inledningsavsnittet, för i vissa områden kommer samma intryck och slutsatser att dras på grund av likheter mellan hårdvara och programvara.

Visa

Galaxy S7 edge har skärmen med högre upplösning, men iPhone 6s Plus skärm är egentligen inte så långt borta. I praktiken kommer båda att vara ganska lika när det gäller skärpa, även om deras upplösningar inte är desamma. Efter en viss punkt är det svårare att se skillnaden.

Galaxy S7 edge, precis som Galaxy S7, har en aktiv skärm som kan visa information under standby. 3D Touch-tekniken i Apples flaggskepp låter användarna trycka hårt på skärmen för att få olika kontextuella menyer beroende på applikation.

Galaxy S7-kantens skärm har en liten kant – ingen ordlek avsedd – över iPhone 6s Plus-panelen, tack vare den högre upplösningen. Men egentligen är det som att dela hår. Båda är fantastiska, och du borde vara väldigt glad på något sätt.

Kameror

När det gäller bildbehandling tittar vi på 12 MP-kameror på baksidan, med optisk bildstabilisering i båda fallen, och 5 MP-kameror på framsidan. Båda flaggskeppen kan hantera 4K-videoinspelning och 1080p med högre bildhastigheter.

Skillnaderna är i linsernas bländare. Medan Galaxy S7 använder F / 1.7-objektiv på fram- och baksidan, måste iPhone 6s Plus nöja sig med F / 2.2-objektiv. Ju mindre antal desto större bländare. Ju större bländare, desto bättre prestanda i svagt ljus. Det är i grunden detta som betyder något.

I väl upplysta områden bör dock båda producera fantastiska foton och videor. Men på grund av den extra svaga ljuspotentialen från Galaxy S7 edge-kamerorna vinner den den här omgången.

Bygg och design

Vad jag sa i min tidigare jämförelse mellan Galaxy S7 och iPhone 6s gäller också här, så jag kommer inte att tvätta det igen. Båda phablets ser bra ut, och båda använder premiummaterial. Det kokar ner till om du gillar glasbyggnaden av Galaxy S7-kanten eller den metallklädda designen på iPhone 6s Plus mer. Du kan inte gå fel på något sätt.

Prestanda

Precis som ovan gäller även jämförelsen mellan Galaxy S7 och iPhone 6s också här. Läs igenom den tidigare jämförelsen för mer information; men kärnan i det är att deras prestanda kommer att vara för nära samtal och mycket lika i verkliga livet. Det finns ingen vinnare eller förlorare här.

Batteriprestanda

När det gäller batteritid är Galaxy S7 edge och iPhone 6s Plus dock olika. Galaxy S7 är bättre utrustad för en stark visning här tack vare den anmärkningsvärda skillnaden i kapacitet. Med det sagt tittar du fortfarande på batteriets livslängd hela dagen med iPhone 6s Plus, ännu längre beroende på din användning.

Fortfarande kommer Galaxy S7 edge ut i detta avseende.

Lagring

Eftersom det inte finns någon anmärkningsvärd skillnad mellan Galaxy S7 och Galaxy S7 edge, och iPhone 6s och iPhone 6s Plus när det gäller lagring, gäller mina observationer från föregående jämförelse också här.

Som jag förklarade tidigare kommer Galaxy S7 framåt inom detta område eftersom det kommer med mer lagringsutrymme på basmodellen – 32 GB i motsats till 16 GB – och en microSD-kortplats för expansion med upp till 200 GB. De flesta kommer att ha det bra med basmodellen.

Under tiden kommer iPhone 6s Plus att vara dyrare om du vill ha mer lagringsutrymme än 16 GB-modellen, men de fasta lagringsnivåerna har också bättre prestanda jämfört med microSD-kort. Mitt råd är att ponny för 64 GB-versionen, vilket kommer att öka kostnaden, eftersom 16 GB-modellen inte är framtidsskyddad för att rekommendera för något mer än mycket lätt användning.

programvara

Som ovan, mjukvarumässigt, är Galaxy S7 i princip identisk med Galaxy S7 edge. Detsamma gäller för iPhone 6s och iPhone 6s Plus. Så allt handlar om att du vill ha Android 6.0 Marshmallow och långsammare uppdateringar eller iOS 9 och snabbare uppdateringar.

Mobila betalningar

Samma sak gäller mobilbetalningar, vilket är möjligt med båda Android-flaggskeppen. Galaxy S7 edge kommer dock inte att vara det bästa alternativet här eftersom Apple Pay är mer omfattande än Samsung Pay. Om du vill köpa saker med din nya phablet är mitt råd att använda iPhone 6s Plus.

Något annat du borde veta?

Resten av specifikationerna är för lika för att motivera en jämförelse, så i slutet av dagen ser det ut som att Galaxy S7 edge är det bättre alternativet totalt sett och vinner på skärm, kamera, batteriprestanda och lagringsavdelningar. Det förlorar bara för iPhone 6s Plus i mobilbetalningsområdet, så det ser ut som en klar seger.

Men iPhone 6s Plus bör inte lätt avfärdas eftersom det i praktiken är en mycket kompetent phablet som gör många saker bra. Och om du vill ha en iOS-smartphone är det det bästa du kan få.

Som jag sa förra gången kommer den lite från sin Samsung-tillverkade rival. Galaxy S7 edge är den bättre phableten för människor som inte är alltför fångade i Android vs iOS-kampen, och det är bara vettigare att köpa ur ekonomisk synvinkel. Av dessa skäl vinner den detta huvud mot huvud.

0 Shares