Samsung Galaxy S7 vs Apple iPhone 6s: Vilken är bäst för dig?

0 Shares

Samsung Galaxy S7 iPhone 6s Apple

Nu när Samsung har tagit bort omslaget från Galaxy S7 och även gjort det tillgängligt för förbeställning, kommer många av er att undra hur den nya enheten staplar upp mot Apples iPhone 6s. Båda är flaggskepp med imponerande hårdvara och förstklassig programvara, och båda erbjuds i samma prisklass. Men vilken är bäst för dig?

Med Galaxy S7 har Samsung förfinat förra årets recept, vilket ger potentiella köpare i stort sett allt de kan hoppas på. Samtidigt känns iPhone 6s, även om det inte är så mycket som sin föregångare i de flesta områden, som ett djärvare steg framåt för Apple. Att välja mellan de två blir inte lätt.

Visa

Låt oss börja med displayen. Med Galaxy S7 får du en 5,1-tums skärm med en upplösning på 1440 med 2560. I detta avseende är det nästan oförändrat från förra årets modell. Apple, å andra sidan, som också har valt samma skärmstorlek och upplösning som med den tidigare versionen, har gett iPhone 6s en 4,7-tums panel med en upplösning på 750 med 1334, men har också lagt till en snygg funktion i mix, nämligen 3D Touch.

Uppenbarligen har Galaxy S7 den mer imponerande skärmen av de två, tack vare den höga upplösningen ensam. Den upplösningen gör det också till ett bättre val om du är intresserad av virtual reality-headset, eftersom innehåll som visas på skärmen ser mycket skarpare ut än om du ska använda en iPhone 6s.

Men tack vare 3D Touch låter Apples flaggskepp dig interagera med appar på ett annat sätt på grund av kontextuella menyer som avslöjas när du trycker hårt på skärmen. Samsungs enhet har också ett trick i ärmen, nämligen en aktiv skärm som kan visa information under standby.

I slutet av dagen är det dock svårt att konkurrera med en (något) större skärm med en mycket, mycket högre upplösning. Galaxy S7 är vinnaren här.

Kameror

När det gäller avbildning har både Galaxy S7 och iPhone 6s 12 MP-kameror på baksidan och 5 MP-skyttar på framsidan. Men det är där likheterna slutar. Samsung har gett sitt flaggskepp bredare bländarlinser (F / 1.7) på framsidan och baksidan, medan Apple har fastnat med mindre (F / 2.2). Samsung har också gett sitt flaggskepp optisk bildstabilisering, medan Apple endast erbjuder den här funktionen på den större iPhone 6s Plus. Båda kan naturligtvis spela in 4K-video, om det är din kopp te, men också 1080p med högre bildhastighet.

Båda enheterna kan naturligtvis bra bilder i väl upplysta förhållanden, eftersom de har toppkamera. Men den verkliga fördelen med en bredare bländarlins i kombination med optisk bildstabilisering är förbättrad bildkvalitet i svagt ljus, för att inte tala om mer stabila videofilmer.

Detta är ett område där smartphones vanligtvis lämnar något att önska, men Galaxy S7 kan bara lindra eventuella problem här. Under tiden, med iPhone 6s, har Apple inte gjort någonting för att imponera. Återigen är Galaxy S7 vinnaren.

Bygg och design

Detta är ett område där det inte finns någon klar vinnare. Båda smartphonesna ser bra ut, och båda erbjuder en premiumupplevelse. Galaxy S7 har glas på baksidan, medan iPhone 6s håller fast på en metallbaksida. Båda har dock böjda kanter, vilket gör dem trevliga att hålla i handen. I slutändan beror det på om du föredrar glas eller metall.

När det gäller exteriörfunktioner har Galaxy S7 och iPhone 6s fingeravtrycksläsare inbäddade i hemknappen och fysiska kontroller för volymen. Apples enhet lägger till en mute-omkopplare, vilket kan vara användbart ibland.

Och båda flaggskeppen delar samma designfel: deras huvudkamera sticker ut lite. Detta är mer av bekymmer för Apples enhet, eftersom dess kamera är placerad utanför mitten; i båda fallen kommer ett diskret fall att ta upp detta problem.

Prestanda

Att krona en vinnare här kommer att visa sig omöjligt. Samsung kommer att erbjuda Galaxy S7 med två olika processorer, och vilken du får beror till stor del på var du ska köpa den från. En version har en Exynos 8890 Octa-processor, medan den andra har Qualcomms Snapdragon 820 ombord. Under tiden levereras iPhone 6s bara med Apples A9-chip.

Det råder ingen tvekan om att båda kommer att prestera på samma sätt och leverera de bästa prestanda som vi har förväntat oss. Det kan finnas små skillnader i benchmarkresultat, men i verkliga livet kommer du att vara svårt att berätta skillnaden vid denna tidpunkt.

Batteriprestanda

Batteriprestanda ger dock en enklare jämförelse. Galaxy S7 har ett 3000 mAh batteri som inte kan tas bort. Den stöder snabb laddning när du använder en väggladdare eller en trådlös laddare, vilket är ett stort plus.

Apple har gett iPhone 6s ett mindre batteri i jämförelse, och det finns inget stöd för trådlös laddning här, än mindre snabb trådlös laddning. Som ett resultat kan du kämpa här om du är en tung användare, såvida du inte väljer ett externt batteri.

Galaxy S7 är bättre positionerad för att ge längre batteritid, och eftersom den stöder trådlös laddning och snabb laddning är den en klar vinnare.

Lagring

Förvaring är ett område som är värt att uppmärksamma, eftersom du sannolikt kommer att ha enheten i ett år eller två. Detta är mindre problem med Galaxy S7, för i år tog Samsung tillbaka microSD-kortplatsen. Det kommer att finnas två lagringsversioner, men oavsett vilken – 32 GB eller 64 GB, men den senare kommer sannolikt att vara svårare att hitta – du får, du kan enkelt utöka kapaciteten med upp till 200 GB.

I iPhone 6s land är det svårare. Det finns tre lagringsnivåer, 16 GB, 64 GB och 128 GB, men inget utbyggbart lagringsutrymme. Mellanklassalternativet är mest vettigt för de flesta konsumenter; basmodellen bör undvikas, medan toppnivåversionen endast är för dem som behöver lagra mycket innehåll offline.

Galaxy S7 är mycket mer flexibel i detta avseende. Det här betyder att om du får basmodellen Galaxy S7 och iPhone 6s får du först och främst mer lagringskapacitet med den tidigare och möjligheten att utöka den enkelt för mycket mindre än prisskillnaden till 64 GB iPhone 6s, om du skulle få en iPhone 6s som är.

Kostnadsmässigt är Galaxy S7 vinnaren här, men du bör inte avvisa iPhone 6s. Det senare är mer vettigt om du vill ha mer lagringsutrymme utan att röra med microSD-kort, som inte är lika snabba som det interna lagringsutrymmet. I slutändan är dock Galaxy S7 för de flesta bättre utrustade när det gäller lagring.

programvara

Detta är förmodligen den viktigaste skillnaden mellan Galaxy S7 och iPhone 6s, men allt handlar om vad du föredrar. Är det Android eller är det iOS?

Med Galaxy S7 erbjuder Samsung Android 6.0 Marshmallow, den senaste Android-versionen, med sin egen TouchWiz-hud på toppen. Det ser ut att bli en lättare och trevligare affär i år, vilket bibehåller de styrkor som användarna har uppskattat.

Med iOS 9 erbjuder iPhone 6s en förutsägbar användarupplevelse. Apple har full kontroll, så det finns inga överraskningar här. Om du har använt iOS 9 på en annan Apple-enhet blir det ungefär samma upplevelse på iPhone 6s.

Men när Google presenterar Android N senare i år kommer du sannolikt att fastna på Marshmallow i minst ett par månader. Android 6.0 började bara lanseras tidigare denna månad, även om den introducerades i början av oktober förra året. Under tiden, med iPhone 6s, får du omedelbar tillgång till den nya iOS-utgåvan som Apple kommer att introducera i höst, så det finns också denna fördel att tänka på.

Android-fans föredrar uppenbarligen Galaxy S7, medan iOS-entusiaster tycker att iPhone 6s är ett bättre val.

Mobila betalningar

Om du är intresserad av att betala med din telefon är iPhone 6s det bättre valet. Apple Pay har antagits av många finansinstitut på ett antal större marknader, så det borde inte finnas några problem här. Apple har fart i sin fördel.

Samsung Pay har dock inte samma antagande bland finansiella institutioner, men Galaxy S7 erbjuder stöd för magnetkort. Kanske detta flaggskepp kommer att förändra saker, men tills det händer är iPhone 6s mer vettigt.

Vad annars?

Det finns andra hårdvaruskillnader som kan nämnas, men för det mesta är det de saker som de flesta av er vill veta. I slutändan, vilken som är bäst beror till stor del på vilken plattform du föredrar eller om du bryr dig om att ha det mest imponerande specifikationsbladet med din nya smartphone.

Om du vill ha en iPhone tror jag att iPhone 6s Plus är ett bättre val eftersom den har en skärm med högre upplösning, bättre batteritid och en bättre kamera. Naturligtvis, om du inte vill ha den större skärmen förblir iPhone 6s en fantastisk enhet.

Det är bara inte så imponerande som Galaxy S7 är. Samsung har lyckats skapa ett flaggskepp som verkligen är imponerande på alla punkter som spelar roll, om du inte är alltför investerad i iOS bör det vara ett självklart val för dig att få en Galaxy S7.

0 Shares