Samsung lanserar datasparande och sekretessskyddande Samsung Max-app för Android

0 Shares

Samsung har avslöjat en ny, gratis Android-app – Samsung Max, som den säger är “utformad för att främja mobildatabesparingar och applikationshantering”. Appen ersätter Opera Max och alla som har den här appen för närvarande installerade ska upptäcka att den automatiskt uppdateras till Samsung Max.

Medan Opera Max inkluderade ett fullfjädrat VPN-verktyg, nedgraderar Samsung Max detta till en DNS-maskeringstjänst. Det finns dock andra säkerhets- och sekretessalternativ samt verktyg för att minska dataanvändningen.

På sekretesssidan tillåter Samsung Max att data kan krypteras även när de skickas över ett osäkert Wi-Fi-nätverk, medan spårningsblockering säkerställer att användare kan hålla sina onlineaktiviteter för sig själva. För alla med ett dyrt datapaket – eller för alla som vill minska kostnaden för telefonanvändning utomlands – minskar appen dataförbrukningen genom en kombination av komprimering och blockering.

Samsung lyfter fram några av de viktigaste funktionerna i appen:

Datasparande läge – Datasparande läge gör att din dataplan fungerar hårdare och går längre. I vissa fall kan den till och med användas för att spara pengar på din mobildataplan över tiden. Funktionen erbjuder smarta råd om vilka applikationer som konsumerar mest data, och genast söker efter möjligheter till datasparing. När det är möjligt kan det även aktivt komprimera bilder, videor, musikfiler och webbsidor i dina appar och webbläsare. Användare kan också hantera datatillstånd för specifika appar och njuta av sinnesro med automatisk bakgrundsdataanvändning blockerad för alla appar, vilket skräddarsyr dataförbrukningen för att möta varje användares behov.

Sekretessskyddsläge – Öppna, opålitliga och okända Wi-Fi-hotspots skyddas och skyddas med kryptering med en knapptryckning, spårningsblockering och en DNS (Domain Name System) maskeringstjänst. Dessa tre funktioner erbjuder också integritetsfördelar i mobilnätverk, vilket gör det möjligt för Samsung Max att erbjuda integritetsskydd på mobil eller Wi-Fi i alla dina appar. Detta gör det möjligt för användare att säkrare komma åt internet från vilken anslutning som helst, vilket hjälper användare att hålla kontakten när de är på språng.

På tal om den nya appen säger Seounghoon Oh, vice vd för Samsungs FoU-institut i Indien:

Över hela världen har data blivit en vara, men många planer är helt enkelt fortfarande för dyra för konsumenter som vill få ut det mesta av den senaste tekniken inbyggd i sina enheter. Med Samsung Max har våra användare i alla hörn av världen nu ökat autonomi och kontroll över sin dataanvändning och integritet i en tid av ökande säkerhetshot, bedrägliga appar och användarprofilering.

I Indien, Argentina, Brasilien, Indonesien, Mexiko, Nigeria, Sydafrika, Thailand och Vietnam kommer Samsung Max-appen förinstallerad på smartphones i Galaxy A- och Galaxy J-serien. Användare av andra Samsung-enheter – och människor i andra delar av världen – kan ladda ner appen från Google Play.

0 Shares