Samsung och Google arbetar tillsammans för att få RCS-meddelanden till Android

0 Shares

Blå Samsung-logotyp

Google har arbetat med RCS-meddelanden en liten stund nu och hoppas att SMS-efterföljaren kommer att ta fart. Tidigare under året flyttade företaget sitt Allo-team för att arbeta med den RCS-baserade chatten. Nu har det gått ihop med Samsung.

De två företagen arbetar tillsammans för att påskynda antagandet av Rich Communication Service, i slutändan siktar på global täckning. Ett av de första målen är dock att säkerställa kompatibilitet mellan Android-meddelanden och Samsung-meddelanden.

RCS tar till traditionell textmeddelande, chattliknande funktioner som typindikatorer, Wi-Fi-anslutning, delning av foto och video och gruppchattar. Genom att arbeta tillsammans kommer Google och Samsung att se till att var och en av deras chattverktyg fungerar med varandras över moln- och affärsmeddelandeplattformar.

Samsung säger:

Hittills har Google och Samsung samarbetat för att introducera RCS för att välja Samsung-enheter; som en del av detta utökade samarbete kommer Samsung att arbeta för att få dessa RCS-funktioner till befintliga mobiltelefoner som börjar med Galaxy S8 och S8 +. Nya Samsung Galaxy-smartphones stöder också RCS-meddelanden, från början med de som finns på en uppsättning bärare som har eller snart kommer att lansera RCS. Detta innebär att konsumenter och varumärken kommer att kunna njuta av rikare chattar med både Android-meddelanden och Samsung-meddelanden.

Företaget tillägger: “Som en ytterligare fördel med detta utökade partnerskap kan utvecklare och varumärken som skapar RCS Business Messaging-upplevelser (baserade på GSMA Universal Profile 2.0) med hjälp av Google eller Samsung Messaging-as-a-Platform (MaaP) tjänsterna för att nå både Android Messages och Samsung Messages användare, vilket ger rikare affärsmeddelanden till många fler användare “.

Google välkomnar samarbetet och säger att det kommer att hjälpa till att påskynda antagandet av RCS i Android-ekosystemet.

Bildkredit: Sharaf Maksumov / Shutterstock

0 Shares